Altele

7 greșeli pe care nu trebuie să le facă un proprietar de șemineu

Aveți un șemineu pe lemne și vreți să vă asigurați că îl folosiți corespunzător, în siguranță și fără să vă provoace disconfort? Urmați acești 7 pași și vă veți putea bucura de căldura șemineului fără griji de acum înainte.

#1 Siguranța pe primul loc

Fiind încă în perioada verii vă spunem că este perioada perfectă pentru a contacta un coșar autorizat care să verifice coșul de fum și focarul de șemineu, să le curețe și să le pregătească pentru începerea sezonului rece. Este esențială curățarea profesională a sistemului de încălzire și evacuare înainte de fiecare primă utilizare a acestora după o perioadă mai lungă de pauză. Astfel, vă veți asigura că nu există riscul declanșării unui incendiu sau a pătrunderii în casă a gazelor de evacuare.

Important!

Potrivit legislației în vigoare, curățarea și verificarea coșului de fum trebuie efectuată cel puțin odată pe an de către o persoană sau o firmă autorizată în acest domeniu, care va elibera o adeverință și un proces verbal de verificare/curățare.

#2 Rama decorativă 

Dacă încadrați focarul într-o ramă de șemineu nu uitați să o dimensionați corespunzător cu forma focarului și stilul încăperii. Nu alegeți o ramă de șemineu supradimensionată, deoarece focarul vă părea prea mic și prost ales. Nu optați nici pentru o ramă prea mică dacă încăperea este una amplă, pentru că astfel șemineul nu va fi pus în valoare.

#3 Designurile demodate

Dacă vă îngrijorează faptul că designul șemineului se demodează rapid și vă veți plictisi de el, vă recomandăm să vopsiți rama într-o culoare neutră, precumj alb sau bej, sau să optați pentru un aspect cât mai minimalist și fără prea multe detalii. Veți evita astfel trendurile trecătoare, care s-ar putea să nu vă mai placă într-un an sau doi.

#4 Evitați supraaglomerarea

Sigur, șemineele sunt confortabile și fermecătoare, dar pot fi și periculoase. Evitați să așezați mobilierul, covoarele sau bibelourile prea aproape de un șemineul în care este aprins focul. Păstrați vatra liberă de decorațiuni, lemn de foc și alte obiecte de uz casnic.

#5 Nu uitați de cenușă

Păstrați focarul corect întreținut și curat. Nu lăsați cenușa să se acumuleze, deoarece poate diminua calitatea aerului din casa dvs. Presărați zaț de cafea peste cenușă înainte de a o mătura pentru a împiedica particulele fine să se ridice în aer și să se depună în încăpere. Ștergeți pereții șemineului cu soluție de curățare pentru vatră pentru a reduce funinginea.

#6 Cu ochii pe televizor

Montarea unui televizor cu ecran plat peste un șemineu este un trend care are foarte mare succes, dar trebuie să acordați atenție anumitor detalii. Agățarea unui televizor prea sus împiedică vizionarea confortabilă de pe canapea, forțând mușchii gâtului și spatelui. Și punerea acestuia deasupra șemineului ar putea anula, de asemenea, garanția acestor produse, care pot suferi daune dacă sunt poziționate necorespunzător. Consultați-vă cu un specialist și verificați manualul de utilizare al produselor înainte de a le monta.

#7 Nu vă jucați cu monoxidul de carbon

Detectoarele de monoxid de carbon sunt esențiale în orice casă, mai ales dacă aveți un șemineu. Aceste detectoare vă avertizeze cu privire la problemele periculoase de aerisire sau la scurgeri de gaz. Instalați un detector în aceeași cameră cu șemineul dvs., precum și unul la fiecare nivel al casei dvs., inclusiv la subsol. Testați bateriile lunar și înlocuiți detectorul la fiecare 5 până la 10 ani.

Sperăm că sfaturile despre greșelile pe care le puteți face când vine vorba de șeminee v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă de focare de șeminee cu lemne și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *