Altele

Trendurile în materie de șeminee în 2022

Imaginea reprezintă un șemineu aprins și textul este trendurile în materie de șeminee 2022

Ultimii doi ani au readus șemineele în atenția designerilor de interior ca urmare a nevoii oamenilor de a crea un spațiu primitor și confortabil în propria lor casă, unde au petrecut mult mai mult timp decât înainte. Un șemineu va încălzi cu siguranță zilele reci de iarnă, însă asta nu înseamnă că el nu va rămâne un element decorativ central chiar și în sezonul cald.

V-am pregătit astfel șapte idei de design care să vă inspire în decizia de a alege și integra un șemineu în casa dumneavoastră.

#1 Piatră: noul rustic

Detaliile nefinisate ale pietrei aduc o energie autentică încăperii. Tendințele de design actuale se îndreaptă tot mai mult înspre elemente din natură, foarte puțin procesate. 

Dacă vă doriți un decor natural pentru living-room, vă recomandăm să asociați piatra cu elemente din lemn nefinisat, piele și lumină caldă. Este indicat să folosiți un focar orizontal și să îl integrați într-o ramă care să ajungă până în tavan pentru a crea vizual efectul de înălțime în cameră.

Sfat: piatra în culori deschise se încadrează cu ușurință în orice stil de design și aduce mai multă luminozitate încăperii.

#2 Marmură pentru un design sofisticat

Marmura este unul dintre materialele cele mai îndrăgite din ultimul an. Varietatea de nuanțe și modele în care aceasta poate fi găsită o face perfectă pentru a fi integrată în orice stil de design. 

Aceasta poate fi folosită ca o ramă în jurul focarului șemineului, însă vă recomadăm să optați pentru un bloc masiv de marmură, până în tavan. Marmura denotă eleganță, grandoare, și are nevoie de o încăpere spațioasă. 

Sfat: marmura se asociază cel mai bine cu un design minimalist, în linii drepte și materiale precum catifeaua, satinul și cristalul.

#3 Vintage actual

Stilul vintage s-a reîntors în preferințele designerilor de interioare și va fi cu siguranță un trend al anului 2022. Rafinamentul unui astfel de șemineu va scoate în evidență orice cameră de zi.

O ramă vintage necesită un model de focar clasic și poate fi completată cu o oglindă de dimeniuni mari și obiecte decorative amplasate desupra șemineului. 

Sfat: pentru un aspect complet vintage puteți decora spațiul din jurul șemineului cu accesorii de curățare și un paravan pentru focar din fier forjat.

#4 Puțin înseamnă mai mult

Minimalismul este o filosofie de viață ne invită să eliminăm orice este de prisos, să ne limităm la esențial. Acest curent a pătruns de ceva timp în domeniul designului de interioare, însă în ultimii doi ani oamenii au simțit tot mai mult nevoia de eliberare, spațiu, aer și lumină.

În materii de șeminee, stilul minimalist este relativ ușor de obținut, fiind necesar doar să alegeți un focar într-o culoare neutră, clasic, pe care să îț incorporați într-o ramă cu linii curate, monocoloră. Odată ce renunțați la detaliile de surplus, șemineul va deveni punctul central de atenție al încăperii și veți putea astfel să valorizați căldura și confortul pe care acesta le emană.

Sfat: puteți integra un șemineu simplist și în alte stiluri de design, dacă vă doriți să nu încărcați vizual încăperea.

#5 Lectură la gura sobei

Un living este cu adevărat complet atunci când are o bibliotecă. Iar asocierea dintre rafturile de cărți și șemineu este adesea preferată de persoanele care îți doresc o cameră de zi caldă, primitoare și mai ales confortabilă.

Poziționați șemineul în partea centrală a bibliotecii și veți obține un design clasic și elegant. 

Sfat: optați pentru un fundal în culori închise, precum gri și negru , pentru a pune în valoare elementele calde: focul și coperțile cărților.

#6 Economie de spațiu

Pentru persoanele care nu vor să dedice o suprafață din încăpere șemineului sau au deja întreaga locuință amenajată și nu găsesc loc pentru acesta, soluția este simplă. Șemineul arată foarte bine dacă este instalat în aceeași zonă cu tevevizorul sau poate fi chiar amplasat în bucătărie și completat de dulapuri.

Sfat: amplasați șemineul în punctul central al unei încăperi, de preferabil cea în care petreceți timp ziua, pentru a profita atât de căldura acestuia, cât și de imagina relaxantă a focului.

#7 Șemineu cu rol de perete

Principalul trend în design anul acesta este funcționalitatea. Obiectele, chiar și cele de decor, au nevoie de un scop precis și mai ales util. Astfel, șemineul poate fi transformat într-un perete fals care să despartă două zone diferite ale unui open space, precum spațiul de dining de bucătărie.

Sfat: vă recomandăm să optați pentru un focar de șemineu cu ambele laterale din sticlă pentru a vă putea bucură de designul acestuia de orice parte a peretelui v-ați afla.

În portofoliul Kaminhorn vă punem la dispoziție o multitudine de modele, stiluri și dimensiuni de focare pentru șeminee. Verificați acum oferta noastră pentru a găsi focarul ideal pentru dumneavoastră. Iar dacă aveți nevoie de ajutor în identificarea soluției cele mai potrivite contactați-ne pentru consultanță gratuită.

Află mai multe informații despre șeminee, accesoriile necesare și coșurile de fum din articolele noastre de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *