ro Romanian
ro Romanian

Întrebări frecvente

Vezi întrebările pe care le primim de obicei. Sperăm să îți fie de folos

 • 1. Cine poate monta hornul profesional KaminHORN?

  Hornul profesional poate fi montat doar de către un montator autorizat pentru coșuri de fum.

 • 2. Care este termenul de garanție?

  30 ani în cazul Hornurilor profesionale și 10 ani în cazul pălăriilor de horn.

 • 3. În ce condiții se acordă garanția?

  Garanția hornului profesional se acordă doar cu condiția ca hornul să fi fost montat corect conform ghidului de montaj și să fi fost montat de către un montator autorizat.

 • 4. Cum se poate îmbunătăți tirajul hornului?

  Pentru a crește tirajul hornului puteți alege între a crește înălțimea hornului sau creșterea diametrului tubulaturii de evacuare.

 • 5. Coș de fum izolat sau neizolat?

  Tirajul este cu atât mai bun cu cât fumurile ce parcurg coșul rămân cât mai calde posibil. Din acest motiv coșul de fum trebuie să aibă o bună izolare termică.

 • 6. Ce înălțime trebuie să aibă coșul de fum?

  În funcție de puterea focarului, necesarul de tiraj și de înălțimea utilă, se determină diametrul coșului de fum. Înălțimea utilă este distanța dintre locul unde intră fumul în coș și cel unde iese. La dimensionarea coșului de fum trebuie să se țină cont și de regimul înălțimilor. Un coș de fum, pentru a preveni efectul de dop, trebuie să depășească coama casei cu minim 40 cm sau aticul unei terase cu minim 1 m. Dacă distanța liberă, de la ultima fixare a coșului de fum de clădire, este mai mare de 2 m, acesta se va asigura static prin diverse metode (șufe, corset metalic, etc). În concluzie, pentru a afla înălțimea ideală a coșului de fum, la dimensionarea lui trebuie să se țină cont și de regimul înălțimilor.

 • 7. Înălțimea coșului de fum depinde de altitudine?

  În general, o instalație plasată la nivelul mării are nevoie de un coș de fum mai scurt. La o instalație situată în zona de munte înălțimea coșului de fum va fi mai mare deoarece cu cât urcăm în altitudine cu atât scade presiunea atmosferică.

 • 8. Pe ce se bazează tirajul natural?

  Tirajul natural este determinat de înălțimea coșului de fum și de diferența dintre densitatea  fumurilor de combustie și cea a aerului de afară. De fapt, cu cât fumurile sunt mai calde, cu atât sunt mai puțin dense, cu cât sunt mai puțin dense cu atât sunt mai ușoare, deci mult mai ușor de „extras” din coșul de fum de către aerul de afară.

 • 9. Înălțimea coșului de fum influențează tirajul?

  Înălțimea coșului de fum influiențează în mod direct presiunea camerei de combustie, în general, cu cât este mai înalt, cu atât mai mare va fi și depresiunea creată. Dacă coșul de fum este prea înalt, fumurile răcindu-se, pot constitui ele însele un obstacol la propria lor ieșire. Este bine ca orice coș de fum să fie bine dimensionat și să respecte regimul înălțimilor impus de standarde.

FII LA CURENT

Urmărește-ne

Ne găsești și pe social media....

Coș

Sign in