Scopul proiectului: creșterea competitivității firmei beneficiare prin extinderea activităţii şi diversificarea gamei de produse realizate.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Diversificarea gamei de produse realizate de firma prin introducerea, in procesul de fabricatie, a doua game noi de produse (sisteme de ventilatie cu tiraj natural si cu tiraj fortat), ca urmare a implementarii unei linii tehnologice noi, cu grad ridicat de automatizare.
  2. Consolidarea capacitatii globale de productie si cresterea productivitatii muncii prin asigurarea unei echipe optime de angajati, realizand cresterea, cu 3 persoane, a echipei de angajati.
  3. Promovarea si consolidarea imaginii firmei pe piata interna si externa prin certificarea unui tip de produs (tubulatura de ventilatie din inox) – pentru obtinerea marcajului CE, certificarea sistemelor de management (conform ISO 9001, 14001) si participarea la un targ international in domeniul sistemelor de ventilatie.
    Rezultatele directe obtinute prin implementarea proiectului constau în:
  4. O linie tehnologica noua, completa si moderna, pusa in functiune, formata dintr-un numar total de 14 echipamente si dotari (inclusiv active necorporale), care permit obtinerea produselor noi propuse (sisteme de ventilatie). Echipamentele si dotarile care compun aceasta linie si determina dezvoltarea bazei tehnico-materiale a firmei sunt: linie automata productie tuburi ventilatie (1 buc), masina de flansat tuburi (2 buc), masina de taiat (1 buc), masina flansat coturi (1 buc), masina bordurat si flansat coliere (1 buc), masina hidraulica de facut piesa T (1 buc), instalatie sudare transversala (1 buc), abkant hidraulic cu CNC (1 buc), echipament de
    ambalat (1 buc), sistem de iluminat cu LED (1 buc), usa industriala automata (2 buc), pachet software optimizare productie (1 buc).
  5. Crearea a 3 locuri de munca noi, inclusiv pentru persoane din categoria persoanelor defavorizate.
  6. Certificarea unui tip de produs obtinut (tubulatura de ventilatie din inox) dar si a sistemelor de management implementate (al calitatii – conform ISO 9001 si al mediului – conform ISO 14001) si participarea, in calitate de expozant, la 1 targ international de specialitate.
    Data de începere a proiectului: 06.01.2020
    Perioada de implementare efectiva a proiectului: 29.09.2021 – 31.08.2022

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Locatia de implementare: punctul de lucru al firmei din Orasul Comanesti, Str. Crinului, nr. 15, Judetul Bacau.
Valoarea totală a proiectului este de 4.412.223,35 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 2.656.608,30 lei (2.258.117,08 lei provenind din FEDR și 398.491,22 lei
din bugetul național)