Întrebări frecvente

Vezi întrebările pe care le primim de obicei. Sperăm să îți fie de folos

Întrebări frecvente despre coșurile de fum din ceramică

Coșurile de fum cu interior triplustrat din ceramică sunt sisteme complete de evacuare a fumului, caracterizate de siguranță, robustețe și rezistență. Avantajele unui astfel de coș de fum pleacă de la siguranța pe care o prezintă pentru locuință. Stratul interior de izolație împiedică producerea condensului la contactul dintre temperatura exterioră și fumul fierbinte de pe traseul hornului. Astfel, este limitată posbilitatea depozitării gudronului umed și implicit este redus riscul aprinderii unui incendiu. Coșurile de fum ceramice sunt rezistente la o temperatură constantă de  600°C și la o temperatură maximă de 1200°C timp de 30 minute. De asemenea, izolația împiedică înghețul coșului de fum.

Chiar dacă ambele tipuri de coșuri de fum profesionale sunt siteme complete, coșul de fum ceramic este construit din materiale mai robuste și mai costisitoare. Acestea însă prezină avantajul rezistenței deosebite și a durabilității. Coșurile de fum ceramice au o durată de viață egală cu cea a unei case, beneficiind de garanție de până la 30 de ani atunci când sunt instalate și utilizate în mod corect.

Coșurile de fum ceramice produse de Kaminhorn sunt produse respectând normativele europene de siguranță în vigoare, sunt marcate CE și sunt atent verificate și testate pentru a limita riscul de incendii și pentru a garanta o bună funcționare a a cestora. Responsabilitatea utilizatorului este aceea de a curăța și verifica coșul de fum conform indicațiilor produsului.

Coșurile de fum ceramice sunt sisteme complete și robuste și necesită o structură care să poate susține greutatea acestora (110kg/ml). Dacă structura locuinței nu permite montarea unui coș de fum drept și solid, atunci vă puteți orienta spre un coș de fum din inox, care va fi mult mai adaptabil.

Din punct de vedere estetic, coșul de fum ceramic este cu adevărat apreciat de români pentru aspectul său elegant și inspirat de designul clasic al unui horn din zidărie. Coșurile de fum ceramice pot fi personalizate în diverse culori precum cărămiziu, negru, roșu sau maro, și pot fi utilizate și pentru construcții istorice, deoarece se integrează perfect, fără a crea o notă discordantă. Liniile clasice ale unui astfel se horn îl fac potrivit pentru orice tip de locuință.

Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru coșul de fum consultați un specialist care va ține cont de tipul sursei de încălzire și alte aspecte precum puterea cazanului, tirajul necesar, înălțimea clădirii etc.

Coșurile de fum trebuie să fie instalate și verificate de un montator autorizat pentru a garanta siguranța utilizării acestora și implicit pentru a putea beneficia de garanție în cazul în care va fi necesară.

Întrebări frecvente despre coșurile de fum din inox

Coșurile din inox sunt cea mai nouă inovație din domeniu și au câștigat popularitate datorită adaptabilității lor. Sunt ideale pentru situațiile în care vă doriți un coș de fum dar structura clădirii nu suportă o greutate foarte mare sau aveți nevoie de un coș de fum modular care poate fi realizat și în unghiuri, nu doar drept. Coșurile de fum din inox sunt rezistente și practice, ușor de montat și foarte personalizabile.

Fiind sisteme de evacuare a fumului complete, sigure și eficiente, prețul unui astfel de horn este foarte avantajos și rezprezintă o soluție mai economică. În situația în care aveți nevoie de un coș de fum de dimensiuni mai mari, nu doar greutatea redusă a acestuia reprezintă un avantaj, ci și costurile mai mici.

Coșurile de fum din inox produse de Kaminhorn sunt produse respectând normativele europene de siguranță în vigoare, sunt marcate CE și sunt atent verificate și testate pentru a limita riscul de incendii și pentru a garanta o bună funcționare a a cestora. Responsabilitatea utilizatorului este aceea de a curăța și verifica coșul de fum conform indicațiilor produsului.

Coșurile de fum din inox sunt soluțiile ideale pentru locuințe, dar și clădiri industriale. Greutatea redusă permite instalarea acestora în spații mai puțin accesibile și la înălțimi foarte mari. Sunt alcătuite din elemenți care le fac extrem de adaptabile.

Coșurile de fum din inox au un aspect minimalist și modern, iar personalizarea lor într-o paletă largă de culori le face potrivite pentru orice tip de acoperiș.

Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru coșul de fum consultați un specialist care va ține cont de tipul sursei de încălzire și alte aspecte precum puterea cazanului, tirajul necesar, înălțimea clădirii etc.

Coșurile de fum trebuie să fie instalate și verificate de un montator autorizat pentru a garanta siguranța utilizării acestora și implicit pentru a putea beneficia de garanție în cazul în care va fi necesară.

Întrebări frecvente despre șemineele cu lemne

Un șemineu pe lemne este un sistem de încălzire eficient care presupune arderea combustibilului lemnos pentru a produce căldură, în timp ce flacăra vie și colorată poate fi admirată prin sticla decorativă. Un șemineu pe lemne este un obiect cu funcții estetice și practice deopotrivă, fiind o sursă de căldură suplimentară pentru locuință și ideală pentru a vă asigura o soluție independentă pentru un confort termic optim.

Lemnul este un combustibil foarte eficient, care dacă este uscat corespunzător va degaja energie suficientă pentru a încălzi întreaga locuință, iar costurile sunt previzibile și ușor de gestionat. Spre deosebire de gaz, în cazul în care oprirea funcționării șemineului produce o răcire mai rapidă a temperaturii, sistemele de încălzire pe lemn vor emana căldură o perioadă mai îndelungată de timp.

Da, ardererea lemnului produce fum și gaze care trebuie să fie eliminate printr-un coș de fum. Vă recomandăm alegerea unui sistem de evacuare profesional și sigur care să fie compatibil cu modelul focarului de șemineu.

Frumusețea focului pe lemne nu se compară cu nicio altă variantă de șemineu. Flacăra are o naturalețe aparte, culorile sunt vii, mirosul este autentic și trsonetul buștenilor aprinși nu poate fi imitat. În plus, lemnele sunt o soluție practică pentru cei care dispun de spațiu de depozitare. Achiziționate în cantități mari sunt mai ieftine și făcând stocuri de lemn puteți sta la căldură fără griji pe timp de iarnă. Prețurile gazului sau energiei electrice sunt fluctuante și facturile vor veni după consum, însă lemnul îl achitați anterior.

Șemineele trebuie să fie instalate și puse în funcțiune de montatori autorizați, pentru a garanta buna funcționare și pentru a obține garanția acestora în cazul în care va fi necesară.

Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse focarele de șeminee distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră.

Este important ca lemnul să fie cât mai natural și mai lipsit de substanțe chimice. Se recomandă utilizarea lemnului de esență tare, cele mai indicate fiind fagul, stejarul și salcâmul. Este esențial ca lemnul să nu fie verde, proaspăt tăiat, ci să aibă o umiditate sub 20% pentru a putea degaja căldură eficient și a nu dăuna sistemului de încălzire.

Întrebări frecvente despre șemineele cu peleți

Un șemineu pe peleți este un sistem de încălzire eficient care presupune arderea combustibilului pentru a produce căldură, în timp ce flacăra vie și colorată poate fi admirată prin sticla decorativă. Un șemineu pe peleți este un obiect cu funcții estetice și practice deopotrivă, fiind o sursă de căldură suplimentară pentru locuință și ideală pentru a vă asigura o soluție independentă pentru un confort termic optim.

Da, ardererea peleților produce fum și gaze care trebuie să fie eliminate printr-un coș de fum. Vă recomandăm alegerea unui sistem de evacuare profesional și sigur care să fie compatibil cu modelul focarului de șemineu.

Combustibilii peleți sunt biocombustibili obținuți din materie organică comprimată sau biomasă. Peleții pot fi fabricați din oricare dintre cele cinci categorii generale de biomasă: deșeuri industriale și coproduse, deșeuri alimentare, reziduuri agricole, culturi energetice și cherestea netratate.

Încălzirea cu peleți este mai comodă decât cea cu lemne. Putea calorică a pelților este mai mare doarece combustibilul lemnos este compactat, astfel veți alimenta focarul mai rar. În plus, peleții necesită un spațiu mai mic pentru depozitare și produc mai puțină dezordine deoarce vin ambalați în saci. Sunt ușor de găsit și de transportat, chiar și cu mașina.

Șemineele trebuie să fie instalate și puse în funcțiune de montatori autorizați, pentru a garanta buna funcționare și pentru a obține garanția acestora în cazul în care va fi necesară.

Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse focarele de șeminee distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră.

Peleții sunt o variantă de combustibil accesibilă, un sac de 15 kg costând între 25 și 30 de lei. Cantitatea de peleți consumată diferă în funcție de capacitatea și puterea termică a focarului, spațiul încălzit, frecvența utilizării sursei de căldură etc. În cazul focarelor pentru șeminee, există variații a consumului de peleți pe oră. Unele modele consumă 1,5 kg/h, iar alte 4kg/h, în dependență de puterea și dimensiunea lor.

Întrebări frecvente despre accesoriile de șeminee

Kaminhorn vă pune la dispoziție o gamă largă de accesorii pentru diferite tipuri de șeminee, precum admisii de aer, componenete de ventilație, uși de șemineu și ustensile pentru sobe și șeminee.

Accesoriile trebuie să se potrivească și să fie compatibile cu tipul de șemineu, dimensiunile acestuia și combustibilul utilizat. Pentru a alege accesoriile ideale pentru necesități specifice vă recomandăm să solicitați consultație gratuită din partea experților din echipa noastră.

Recomandarea noastră este aceea de a apela întotdeauna la o persoană autorizată pentru toate modificările aduse sistemelor de încălzire și evacuare. Astfel, veți avea garanția siguranței casei și a familiei. 

Întrebări frecvente despre termoșeminee

Conceptul din spatele unui termoșemineu presupune utilizarea unui sistem de încălzire care arată ca un șemineu dar are rolul unei centrale termice. Un focar de șemineu clasic poate încălzi doar una, maximum două încăperi și emană căldură doar în jurul său, acolo unde este amplasat. În schimb, un termoșemineu poate fi conectat la o rețea de radiatoare sau la încălzirea prin pardoseală și poate trimite apa caldă către obiectele sanitare din locuință.

 

Termoșemineul îmbină perfect rolul practic cu cel estetic. Astfel, în loc să montați o centrală pentru căldură și un șemineu pentru design, puteți instala un termoșemineu care le va face pe ambele. Vă veți bucura de apă caldă și confort termic în toată locuița în același timp în care admirați frumusețea focului, cu ajutorul aceleași surse de căldură.

Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse termoșemineele distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră

Termoșemineul funcționează pe bază de combustibil solid, existând opțiuni cu lemne, peleți sau cărbuni. Termoșemineul pe lemn este soluția ideală pentru cei care își doresc să se bucure de un foc autentic, natural, cu miros de lemn ars și flacără intensă. Termoșemineul cu peleți este caracterizat de confort, în timp ce Termoșemineul cu brichete de foc tip cărbune au o eficiență ridicată.

Întrebări frecvente despre șemineele cu gaz/gpl

Șemineul pe gaz este o sursă de căldură eficientă și practică, a cărui design este proiectat pentru a imita aspectul unui foc pe lemne. Flacără acestuia este reală, însă se deosebește de cea pe lemne prin nuanța ușor albăstruie dată de arderea gazului.

Confortul utilizării face din șemineul pe gaz o variantă practică și la confortabilă. Acolo unde este dificilă sau imposibilă instalarea unui șemineu pe lemne care necesită spațiu de depozitare pentru combustibil, șemineul pe gaz este o alternativă preferabilă. În plus, rețeaua de gaz este una dintre cele mai la îndemână surse de combustibil în mediul urban.

Situația actuală, politică și economică deopotrivă, a făcut ca prețul gazului să crească rapid și semnificativ în scurt timp. Astfel, românii au început să se orienteze spre alte surse de căldură, pe bază de lemne sau alți combustibili, astfel încât să poată evalua mai ușor costurile facturilor din sezonul rece. Însă gazul rămâne în continuare un combustibil la îndemână din multe alte puncte de vedere, cum ar fi accesibilitatea, controlul și confortul.

Șemineul cu gaz nu produce funingine sau cenușă și nu necesită alt tip de curățare decât cea exterioară, adică eventuală ștegere a prafului. Spre deosebire de șemineul pe lemne a cărui focar și coș de fum trebuie curățate periodic, cel pe gaz este mult mai ușor de întreținut. De asemenea, el nu provoacă dezordine cum se poate întâmpla în cazul aducerii lemnelor sau peleților în locuință.

Întrebări frecvente despre șemineele electrice

Șemineul electric este un încălzitor electric care imită un șemineu tradițional pe lemne sau pe gaz. Șemineele electrice sunt adesea amplasate pe un perete sau în interiorul șemineelor ​​convenționale care nu mai sunt folosite pentru a aprinde focul. Acestea se conectează la o priză de curent și pot funcționa atât oferind căldură, cât și cu opțiunea care doar proiectează flacăra falsă, fără a încălzi aerul din jur.

Nu, flacăra nu este reală, este creată de lumini LED, dar pare incredibil de realistă. Flacăra din șemineele electrice este creată de lumini LED și un element de oglindă care se rostogolește și reflectă lumina. Luminile LED de lungă durată consumă puțină energie și nu trebuie înlocuite prea des, ele având un timp de funcționare de peste 50.000 de ore.

Răspunsul scurt este da, șemineele electrice produc căldură. Cu toate acestea, există variații. Majoritatea șemineelor ​​electrice au căldură la cerere, ceea ce înseamnă că flăcările pot fi acționate cu sau fără opțiunea de a încălzi aerul. Posibilitatea de a avea flăcări fără căldură face din șemineele electrice o alternativă perfectă la șemineele tradiționale în anotimpurile mai calde sau în climatul cald. Vă puteți bucura de atmosfera unui șemineu pe tot parcursul anului, fără să vă simțiți neplăcut de cald.

Șemineele electrice sunt foarte ușor de instalat și utilizat, fiind o opțiune comodă și mai ales accesibilă pentru apartamente. Plăcerea și căldura focului sunt lucruri la care multe persoane renunță deoarece un șemineu necesită un coș de fum, lemne, spațiu de depozitare pentru acestea și efort. Însă șemineul electric are nevoie doar de o priză și focul poate fi aprins cu o apăsare pe telecomandă. 

Uitați de cenușă și curățarea focarului din interior. Pentru un șemineu electric este suficientă îndepărtarea prafului de pe sticla exterioară cu o lavetă, precum în cazul televizorului sau a altor obiecte.

Întrebări frecvente despre șemineele cu bioetanol

Scopul șemineelor pe bioetanol este unul strict decorativ și nu pot încălzi o încăpere. Flacăra este naturală și caldă, însă nu suficient de putenică pentru a încălzi aerul. Astfel, un șemineu pe bioetanol poate fi folosit și vara fără probleme.

Nu. Șemineele pe bioetanol nu au nevoie de coș de fum sau evacuare deoarece nu produc fum și nu emană substanțe toxice. Acest fapt le face potrivite pentru a fi instalate în apartamente, pe terase, în hoteluri sau în spații în care prezența unui șemineu părea imposibilă. De asemenea, pot fi mutate cu ușurință și poziționate oriunde, pe masă, pe podea sau pe perete.

Combustibilul lichid bioetanol ușor de găsit în magazinele de construcții și cele dedicate sistemelor de încălzire, chiar și în magazine online, și este accesibil ca preț. Costurile lunare pentru acesta diferă în funcție de cât de des este utilizat șemineul și cât de amplă vă doriți să fie flacăra. Șemineul poate fi reglat pentru a arde cu o flacără plăcută, însă la o capacitate mai mică pentru a economisi combustibil.

Bioetanolul este un combustibil ecologic, sigur pentru mediu și oameni și poate fi utilizat fără griji chiar și în prezența copiilor. Nu emană gaze toxice.

Oriunde credeați că prezența unui șemineu ar fi imposibilă, acolo puteți instala un șemineu cu bioetanol! Așadar, un șemineu pe bioetanol este o soluție ideală pentru persoanele care vor să reproducă sentimentul de confortul al unei flăcări vii, însă doar pentru aspectul estetic și pentru design.

FII LA CURENT

Urmărește-ne

Ne găsești și pe social media....

NU NE POȚI CONTACTA?

Lasă-ne numărul tău și te sunăm noi.

Vrem să îți ușurăm treaba.

Coș
Sign in

Nu ai un cont încă?