ro Romanian
ro Romanian

Întrebări frecvente

Vezi întrebările pe care le primim de obicei. Sperăm să îți fie de folos

Întrebări frecvente generale

 • 1. Cine poate monta hornul profesional Kaminhorn?

  Hornul profesional poate fi montat doar de către un montator autorizat pentru coșuri de fum. Aici puteți vedea procesul din spatele montajului coșurilor de fum profesionale PremierHorn:

 • 2. Care este termenul de garanție?

  30 ani în cazul Hornurilor profesionale și 10 ani în cazul pălăriilor de horn.

 • 3. În ce condiții se acordă garanția?

  Garanția hornului profesional se acordă doar cu condiția ca hornul să fi fost montat corect conform ghidului de montaj și să fi fost montat de către un montator autorizat.

 • 4. Cum se poate îmbunătăți tirajul hornului?

  Pentru a crește tirajul hornului puteți alege între a crește înălțimea hornului sau creșterea diametrului tubulaturii de evacuare.

 • 5. Coș de fum izolat sau neizolat?

  Tirajul este cu atât mai bun cu cât fumurile ce parcurg coșul rămân cât mai calde posibil. Din acest motiv coșul de fum trebuie să aibă o bună izolare termică.

 • 6. Ce înălțime trebuie să aibă coșul de fum?

  În funcție de puterea focarului, necesarul de tiraj și de înălțimea utilă, se determină diametrul coșului de fum. Înălțimea utilă este distanța dintre locul unde intră fumul în coș și cel unde iese. La dimensionarea coșului de fum trebuie să se țină cont și de regimul înălțimilor. Un coș de fum, pentru a preveni efectul de dop, trebuie să depășească coama casei cu minim 40 cm sau aticul unei terase cu minim 1 m. Dacă distanța liberă, de la ultima fixare a coșului de fum de clădire, este mai mare de 2 m, acesta se va asigura static prin diverse metode (șufe, corset metalic, etc). În concluzie, pentru a afla înălțimea ideală a coșului de fum, la dimensionarea lui trebuie să se țină cont și de regimul înălțimilor.

 • 7. Înălțimea coșului de fum depinde de altitudine?

  În general, o instalație plasată la nivelul mării are nevoie de un coș de fum mai scurt. La o instalație situată în zona de munte înălțimea coșului de fum va fi mai mare deoarece cu cât urcăm în altitudine cu atât scade presiunea atmosferică.

 • 8. Pe ce se bazează tirajul natural?

  Tirajul natural este determinat de înălțimea coșului de fum și de diferența dintre densitatea  fumurilor de combustie și cea a aerului de afară. De fapt, cu cât fumurile sunt mai calde, cu atât sunt mai puțin dense, cu cât sunt mai puțin dense cu atât sunt mai ușoare, deci mult mai ușor de „extras” din coșul de fum de către aerul de afară.

 • 9. Înălțimea coșului de fum influențează tirajul?

  Înălțimea coșului de fum influiențează în mod direct presiunea camerei de combustie, în general, cu cât este mai înalt, cu atât mai mare va fi și depresiunea creată. Dacă coșul de fum este prea înalt, fumurile răcindu-se, pot constitui ele însele un obstacol la propria lor ieșire. Este bine ca orice coș de fum să fie bine dimensionat și să respecte regimul înălțimilor impus de standarde.

 • 10. Cum alegi cosul de fum potrivit?

  Sunt mai multe tipuri de cosuri de fum: de la inox, la ceramică sau plastic. totul depinde de necesitățile dumneavoastră. Coșurile de fum din ceramică sunt ideale pentru șeminee și sobe, cele din inox pentru centrale, iar cele din plastic pentru sursele de căldură pe gaz. Pentru un design clasic și impresionant puteți opta pentru coșurile d efum ceramice, pentru un aspect mai modern și foarte personalizabil pentru cele din inox. Acolo unde este mai dificilă instalarea unui horn sau este nevoie de unul de o înălțime foarte mare, precum în cazul clădirilor industriale, inxul este soluția potrivită. Pentru clădiri istorice sau în cazul în care vă doriți o durabilitate foarte mare, alegeți coșurile de fum ceramice.

Întrebări frecvente despre coșurile de fum​

 • 1. Cum alegi cosul de fum potrivit?

  Sunt mai multe tipuri de cosuri de fum: de la inox, la ceramică sau plastic. totul depinde de necesitățile dumneavoastră. Coșurile de fum din ceramică sunt ideale pentru șeminee și sobe, cele din inox pentru centrale, iar cele din plastic pentru sursele de căldură pe gaz. Pentru un design clasic și impresionant puteți opta pentru coșurile d efum ceramice, pentru un aspect mai modern și foarte personalizabil pentru cele din inox. Acolo unde este mai dificilă instalarea unui horn sau este nevoie de unul de o înălțime foarte mare, precum în cazul clădirilor industriale, inxul este soluția potrivită. Pentru clădiri istorice sau în cazul în care vă doriți o durabilitate foarte mare, alegeți coșurile de fum ceramice.

 • 2. Care sunt avantajele coșurilor de fum profesionale?

  Coșurile de fum profesionale sunt sisteme complete de evacuare a fumului și gazelor de ardere și sunt caracterizate de siguranța utilizării. Spre deosebire de cele din zidărie, coșurile de fum profesionale sunt izolate termic pentru a împiedica înghețul și autoaprinderea și sunt alcătuite din toate componentele necesare pentru a asigura un tiraj eficient și sigur. Acestea sunt ușor de montat, sunt foarte adaptabile necesităților, personalizabile în diferite culori și realizate cu cele mai inoi tehnici din domeniu.

 • 3. Ce trebuie să iau în considerare când comand un coș de fum?

  În general, coșul de fum trebuie să se fie potrivit sursei de căldură și dimensiunii de evacuare a acesteia. Un coș de fum subdimensionat nu va face față pentru a elimina cu succes toate gazele de ardere, iar unul supradimensionat va pierde căldură și astfel veți consuma combustibil ineficient. Înălțimea coșului de fum se calculează în funcție de locul în care este amplasat. Pentru a putea alege coșul de fum potrivit puteți solicita consultanță gratuită din parte experților noștri.

 • 4. Unde sunt produse coșurile de fum?

  Coșurile de fum profesionale Kaminhorn sunt produse în România, la Bacău. Acestea sunt realizate în conformitate cu normele de siguranță europene în vigoare și sunt marcate CE. Sunt atent testate și verificate pentru a garanta o bună funcționare.

Întrebări frecvente despre focare șeminee

 • 1. Cum alegi șemineul potrivit?

  Indiferent de tipul de șemineu pe care ți-l dorești, primul pas în achiziționarea acestuia este alegerea focarului. Tipul de combustibil trebuie să fie ales în funcție de necesități și preferințe, lemnul și peleții fiind o soluție ideală pentru case care au nevoie de o sursă de căldură suplimentară independentă, gazul pentru o utilizare confortabilă, cele electrice pentru apartamente, iar cele pe bioetanol pentru spațiile mai puțin accesibile. Trebuie să țineți cont și de aspecte precum dimensiunea spațiului, poziționarea șemineului, dimensiunile spațiului de încălzit și bugetul alocat.

 • 2. Ce tipuri de șeminee există?

  În funcție de tipul de focar, poți opta pentru un șemineu cu focar închis (închidere cu sticlă termorezistentă) sau cu focar deschis. După tipul de combustibil folosit, poți alege între șeminee cu combustibil solid, pe gaz, electrice sau bioșeminee. Dacă vrei să încălzești o încăpere, focar șemineu închis/deschis simplu este soluția, iar dacă vrei să încălzești o întreagă locuință, termoșemineele sunt cele mai potrivite.

 • 3. De ce să instalezi un șemineu?

  Funcția estetică a unui șemineu este principalul motiv pentru care românii aleg să introducă un astfel de obiect în decorul locuinței. Însă confortul termic și plăcerea de a petrece timpul în preajma flăcării care relaxează și inspiră o stare de calm și bine sunt aspectele care fac din șeminee obiecte atât de valoroase. Experiența utilizării unui șemineu este plăcută, însă și practică. Un șemineu poate fi o modalitate de a economisi bani pentru facturile de încălzire și poate fi o sursă de căldură suplimentară în timpul sezonului rece.

 • 4. Cine poate instala un șemineu?

  Șemineele trebuie să fie instalate și puse în funcțiune de montatori autorizați, pentru a garanta buna funcționare și pentru a obține garanția acestora în cazul în care va fi necesară.

 • 5. Sunt șemineele sigure?

  Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse focarele de șeminee distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre șeminee cu lemne

 • 1. Ce este un șemineu pe lemne?

  Un șemineu pe lemne este un sistem de încălzire eficient care presupune arderea combustibilului lemnos pentru a produce căldură, în timp ce flacăra vie și colorată poate fi admirată prin sticla decorativă. Un șemineu pe lemne este un obiect cu funcții estetice și practice deopotrivă, fiind o sursă de căldură suplimentară pentru locuință și ideală pentru a vă asigura o soluție independentă pentru un confort termic optim.

 • 2. Ce trebuie să știu înainte să achiziționez un șemineu pe lemne?

  Lemnul este un combustibil foarte eficient, care dacă este uscat corespunzător va degaja energie suficientă pentru a încălzi întreaga locuință, iar costurile sunt previzibile și ușor de gestionat. Spre deosebire de gaz, în cazul în care oprirea funcționării șemineului produce o răcire mai rapidă a temperaturii, sistemele de încălzire pe lemn vor emana căldură o perioadă mai îndelungată de timp.

 • 3. Un șemineu pe lemne are nevoie de un coș de fum?

  Da, ardererea lemnului produce fum și gaze care trebuie să fie eliminate printr-un coș de fum. Vă recomandăm alegerea unui sistem de evacuare profesional și sigur care să fie compatibil cu modelul focarului de șemineu.

 • 4. Care sunt avantajele lemnelor?

  Frumusețea focului pe lemne nu se compară cu nicio altă variantă de șemineu. Flacăra are o naturalețe aparte, culorile sunt vii, mirosul este autentic și trsonetul buștenilor aprinși nu poate fi imitat. În plus, lemnele sunt o soluție practică pentru cei care dispun de spațiu de depozitare. Achiziționate în cantități mari sunt mai ieftine și făcând stocuri de lemn puteți sta la căldură fără griji pe timp de iarnă. Prețurile gazului sau energiei electrice sunt fluctuante și facturile vor veni după consum, însă lemnul îl achitați anterior.

 • 5. Cine poate instala un șemineu?

  Șemineele trebuie să fie instalate și puse în funcțiune de montatori autorizați, pentru a garanta buna funcționare și pentru a obține garanția acestora în cazul în care va fi necesară.

 • 6. Sunt șemineele pe lemne sigure?

  Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse focarele de șeminee distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră.

 • 7. Ce tipuri de lemn pot folosi?

  Este important ca lemnul să fie cât mai natural și mai lipsit de substanțe chimice. Se recomandă utilizarea lemnului de esență tare, cele mai indicate fiind fagul, stejarul și salcâmul. Este esențial ca lemnul să nu fie verde, proaspăt tăiat, ci să aibă o umiditate sub 20% pentru a putea degaja căldură eficient și a nu dăuna sistemului de încălzire.

Întrebări frecvente despre șeminee cu peleți

 • 1. Ce este un șemineu pe peleți?

  Un șemineu pe peleți este un sistem de încălzire eficient care presupune arderea combustibilului pentru a produce căldură, în timp ce flacăra vie și colorată poate fi admirată prin sticla decorativă. Un șemineu pe peleți este un obiect cu funcții estetice și practice deopotrivă, fiind o sursă de căldură suplimentară pentru locuință și ideală pentru a vă asigura o soluție independentă pentru un confort termic optim.

 • 2. Are nevoie un șemineu pe peleți de un coș de fum?

  Da, ardererea peleților produce fum și gaze care trebuie să fie eliminate printr-un coș de fum. Vă recomandăm alegerea unui sistem de evacuare profesional și sigur care să fie compatibil cu modelul focarului de șemineu.

 • 3. Ce sunt peleții?

  Combustibilii peleți sunt biocombustibili obținuți din materie organică comprimată sau biomasă. Peleții pot fi fabricați din oricare dintre cele cinci categorii generale de biomasă: deșeuri industriale și coproduse, deșeuri alimentare, reziduuri agricole, culturi energetice și cherestea netratate.

 • 4. Care sunt avantajele pelților?

  Încălzirea cu peleți este mai comodă decât cea cu lemne. Putea calorică a pelților este mai mare doarece combustibilul lemnos este compactat, astfel veți alimenta focarul mai rar. În plus, peleții necesită un spațiu mai mic pentru depozitare și produc mai puțină dezordine deoarce vin ambalați în saci. Sunt ușor de găsit și de transportat, chiar și cu mașina.

 • 5. Cine poate instala un șemineu?

  Șemineele trebuie să fie instalate și puse în funcțiune de montatori autorizați, pentru a garanta buna funcționare și pentru a obține garanția acestora în cazul în care va fi necesară.

 • 6. Sunt șemineele pe pelți sigure?

  Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse focarele de șeminee distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră.

 • 7. Care sunt costurile încălzirii cu peleți?

  Peleții sunt o variantă de combustibil accesibilă, un sac de 15 kg costând între 25 și 30 de lei. Cantitatea de peleți consumată diferă în funcție de capacitatea și puterea termică a focarului, spațiul încălzit, frecvența utilizării sursei de căldură etc. În cazul focarelor pentru șeminee, există variații a consumului de peleți pe oră. Unele modele consumă 1,5 kg/h, iar alte 4kg/h, în dependență de puterea și dimensiunea lor.

Întrebări frecvente despre termoșeminee

 • 1. Ce este un termoșemineu?

  Conceptul din spatele unui termoșemineu presupune utilizarea unui sistem de încălzire care arată ca un șemineu dar are rolul unei centrale termice. Un focar de șemineu clasic poate încălzi doar una, maximum două încăperi și emană căldură doar în jurul său, acolo unde este amplasat. În schimb, un termoșemineu poate fi conectat la o rețea de radiatoare sau la încălzirea prin pardoseală și poate trimite apa caldă către obiectele sanitare din locuință.

 • 2. Care sunt avantajele unui termoșemineu?

  Termoșemineul îmbină perfect rolul practic cu cel estetic. Astfel, în loc să montați o centrală pentru căldură și un șemineu pentru design, puteți instala un termoșemineu care le va face pe ambele. Vă veți bucura de apă caldă și confort termic în toată locuița în același timp în care admirați frumusețea focului, cu ajutorul aceleași surse de căldură.

 • 3. Sunt termoșemineele sigure?

  Tehnologiile moderne și materialele de calitate din care sunt produse termoșemineele distribuite de Kamihorn fac din aceste produse soluții sigure și eficiente. Utilizate în conformitate cu manualul de la producător, șemineele nu ar trebui să prezinte riscuri pentru locuința și familia dumneavoastră

 • 4. Cum aleg termoșemineul potrivit?

  Termoșemineul funcționează pe bază de combustibil solid, existând opțiuni cu lemne, peleți sau cărbuniTermoșemineul pe lemn este soluția ideală pentru cei care își doresc să se bucure de un foc autentic, natural, cu miros de lemn ars și flacără intensă. Termoșemineul cu peleți este caracterizat de confort, în timp ce Termoșemineul cu brichete de foc tip cărbune au o eficiență ridicată.

Întrebări frecvente despre șeminee cu gaz/gpl

 • 1. Ce este un șemineu pe gaz?

  Șemineul pe gaz este o sursă de căldură eficientă și practică, a cărui design este proiectat pentru a imita aspectul unui foc pe lemne. Flacără acestuia este reală, însă se deosebește de cea pe lemne prin nuanța ușor albăstruie dată de arderea gazului.

 • 2. Care sunt avnatajele unui șemineu pe gaz?

  Confortul utilizării face din șemineul pe gaz o variantă practică și la confortabilă. Acolo unde este dificilă sau imposibilă instalarea unui șemineu pe lemne care necesită spațiu de depozitare pentru combustibil, șemineul pe gaz este o alternativă preferabilă. În plus, rețeaua de gaz este una dintre cele mai la îndemână surse de combustibil în mediul urban.

 • 3. Ce trebuie să știu înainte a cumpăr un șemineu pe gaz?

  Situația actuală, politică și economică deopotrivă, a făcut ca prețul gazului să crească rapid și semnificativ în scurt timp. Astfel, românii au început să se orienteze spre alte surse de căldură, pe bază de lemne sau alți combustibili, astfel încât să poată evalua mai ușor costurile facturilor din sezonul rece. Însă gazul rămâne în continuare un combustibil la îndemână din multe alte puncte de vedere, cum ar fi accesibilitatea, controlul și confortul.

 • 4. Cum se întreține un șemineu cu gaz/gpl?

  Șemineul cu gaz nu produce funingine sau cenușă și nu necesită alt tip de curățare decât cea exterioară, adică eventuală ștegere a prafului. Spre deosebire de șemineul pe lemne a cărui focar și coș de fum trebuie curățate periodic, cel pe gaz este mult mai ușor de întreținut. De asemenea, el nu provoacă dezordine cum se poate întâmpla în cazul aducerii lemnelor sau peleților în locuință.

Întrebări frecvente despre șemineele electrice

 • 1. Ce este un șemineu electric?

  Șemineul electric este un încălzitor electric care imită un șemineu tradițional pe lemne sau pe gaz. Șemineele electrice sunt adesea amplasate pe un perete sau în interiorul șemineelor ​​convenționale care nu mai sunt folosite pentru a aprinde focul. Acestea se conectează la o priză de curent și pot funcționa atât oferind căldură, cât și cu opțiunea care doar proiectează flacăra falsă, fără a încălzi aerul din jur.

 • 2. Flacăra unui șemineu electric este reală?

  Nu, flacăra nu este reală, este creată de lumini LED, dar pare incredibil de realistă. Flacăra din șemineele electrice este creată de lumini LED și un element de oglindă care se rostogolește și reflectă lumina. Luminile LED de lungă durată consumă puțină energie și nu trebuie înlocuite prea des, ele având un timp de funcționare de peste 50.000 de ore.

 • 3. Un șemineu electric poate da căldură?

  Răspunsul scurt este da, șemineele electrice produc căldură. Cu toate acestea, există variații. Majoritatea șemineelor ​​electrice au căldură la cerere, ceea ce înseamnă că flăcările pot fi acționate cu sau fără opțiunea de a încălzi aerul. Posibilitatea de a avea flăcări fără căldură face din șemineele electrice o alternativă perfectă la șemineele tradiționale în anotimpurile mai calde sau în climatul cald. Vă puteți bucura de atmosfera unui șemineu pe tot parcursul anului, fără să vă simțiți neplăcut de cald.

 • 4. Care sunt avantajele unui șemineu electric?

  Șemineele electrice sunt foarte ușor de instalat și utilizat, fiind o opțiune comodă și mai ales accesibilă pentru apartamente. Plăcerea și căldura focului sunt lucruri la care multe persoane renunță deoarece un șemineu necesită un coș de fum, lemne, spațiu de depozitare pentru acestea și efort. Însă șemineul electric are nevoie doar de o priză și focul poate fi aprins cu o apăsare pe telecomandă. 

 • 5. Cum se curăță un șemineu electric?

  Uitați de cenușă și curățarea focarului din interior. Pentru un șemineu electric este suficientă îndepărtarea prafului de pe sticla exterioară cu o lavetă, precum în cazul televizorului sau a altor obiecte.

Întrebări frecvente despre șemineele cu bioetanol

 • 1. Șemineele pe bioetanol produc căldură?

  Scopul șemineelor pe bioetanol este unul strict decorativ și nu pot încălzi o încăpere. Flacăra este naturală și caldă, însă nu suficient de putenică pentru a încălzi aerul. Astfel, un șemineu pe bioetanol poate fi folosit și vara fără probleme.

 • 2. Au nevoie șemineele pe bioetanol de coș de fum?

  Nu. Șemineele pe bioetanol nu au nevoie de coș de fum sau evacuare deoarece nu produc fum și nu emană substanțe toxice. Acest fapt le face potrivite pentru a fi instalate în apartamente, pe terase, în hoteluri sau în spații în care prezența unui șemineu părea imposibilă. De asemenea, pot fi mutate cu ușurință și poziționate oriunde, pe masă, pe podea sau pe perete.

 • 3. Este bioetanolul greu de găsit și scump?

  Combustibilul lichid bioetanol ușor de găsit în magazinele de construcții și cele dedicate sistemelor de încălzire, chiar și în magazine online, și este accesibil ca preț. Costurile lunare pentru acesta diferă în funcție de cât de des este utilizat șemineul și cât de amplă vă doriți să fie flacăra. Șemineul poate fi reglat pentru a arde cu o flacără plăcută, însă la o capacitate mai mică pentru a economisi combustibil.

 • 4. Este bioetanolul sigur?

  Bioetanolul este un combustibil ecologic, sigur pentru mediu și oameni și poate fi utilizat fără griji chiar și în prezența copiilor. Nu emană gaze toxice.

 • 5. Unde pot amplasat șemineul cu bioetanol?

  Oriunde credeați că prezența unui șemineu ar fi imposibilă, acolo puteți instala un șemineu cu bioetanol! Așadar, un șemineu pe bioetanol este o soluție ideală pentru persoanele care vor să reproducă sentimentul de confortul al unei flăcări vii, însă doar pentru aspectul estetic și pentru design.

Întrebări frecvente despre coșurile de fum ceramice

 • 1. De ce să aleg un coș de fum ceramic?

  Coșurile de fum cu interior triplustrat din ceramică sunt sisteme complete de evacuare a fumului, caracterizate de siguranță, robustețe și rezistență. Avantajele unui astfel de coș de fum pleacă de la siguranța pe care o prezintă pentru locuință. Stratul interior de izolație împiedică producerea condensului la contactul dintre temperatura exterioră și fumul fierbinte de pe traseul hornului. Astfel, este limitată posbilitatea depozitării gudronului umed și implicit este redus riscul aprinderii unui incendiu. Coșurile de fum ceramice sunt rezistente la o temperatură constantă de  600°C și la o temperatură maximă de 1200°C timp de 30 minute. De asemenea, izolația împiedică înghețul coșului de fum.

 • 2. De ce sunt coșurile de fum ceramice mai scumpe decât cele de inox?

  Chiar dacă ambele tipuri de coșuri de fum profesionale sunt siteme complete, coșul de fum ceramic este construit din materiale mai robuste și mai costisitoare. Acestea însă prezină avantajul rezistenței deosebite și a durabilității. Coșurile de fum ceramice au o durată de viață egală cu cea a unei case, beneficiind de garanție de până la 30 de ani atunci când sunt instalate și utilizate în mod corect.

 • 3. Sunt coșurile de fum ceramice sigure?

  Coșurile de fum ceramice produse de Kaminhorn sunt produse respectând normativele europene de siguranță în vigoare, sunt marcate CE și sunt atent verificate și testate pentru a limita riscul de incendii și pentru a garanta o bună funcționare a a cestora. Responsabilitatea utilizatorului este aceea de a curăța și verifica coșul de fum conform indicațiilor produsului.

 • 4. Unde poate fi instalat un coș de fum ceramic?

  Coșurile de fum ceramice sunt sisteme complete și robuste și necesită o structură care să poate susține greutatea acestora (110kg/ml). Dacă structura locuinței nu permite montarea unui coș de fum drept și solid, atunci vă puteți orienta spre un coș de fum din inox, care va fi mult mai adaptabil.

 • 5. Unde se potrivește designul unui coș de fum ceramic?

  Din punct de vedere estetic, coșul de fum ceramic este cu adevărat apreciat de români pentru aspectul său elegant și inspirat de designul clasic al unui horn din zidărie. Coșurile de fum ceramice pot fi personalizate în diverse culori precum cărămiziu, negru, roșu sau maro, și pot fi utilizate și pentru construcții istorice, deoarece se integrează perfect, fără a crea o notă discordantă. Liniile clasice ale unui astfel se horn îl fac potrivit pentru orice tip de locuință.

 • 6. Cum pot alege un coș de fum ceramic potrivit?

  Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru coșul de fum consultați un specialist care va ține cont de tipul sursei de încălzire și alte aspecte precum puterea cazanului, tirajul necesar, înălțimea clădirii etc.

 • 7. Cine poate monta coșul de fum ceramic?

  Coșurile de fum trebuie să fie instalate și verificate de un montator autorizat pentru a garanta siguranța utilizării acestora și implicit pentru a putea beneficia de garanție în cazul în care va fi necesară.

Întrebări frecvente despre coșurile de fum din inox

 • 1. De ce să aleg un coș de fum de inox?

  Coșurile din inox sunt cea mai nouă inovație din domeniu și au câștigat popularitate datorită adaptabilității lor. Sunt ideale pentru situațiile în care vă doriți un coș de fum dar structura clădirii nu suportă o greutate foarte mare sau aveți nevoie de un coș de fum modular care poate fi realizat și în unghiuri, nu doar drept. Coșurile de fum din inox sunt rezistente și practice, ușor de montat și foarte personalizabile.

 • 2. Care este raportul calitate preț la coșurile de fum din inox?

  Fiind sisteme de evacuare a fumului complete, sigure și eficiente, prețul unui astfel de horn este foarte avantajos și rezprezintă o soluție mai economică. În situația în care aveți nevoie de un coș de fum de dimensiuni mai mari, nu doar greutatea redusă a acestuia reprezintă un avantaj, ci și costurile mai mici.

 • 3. Sunt coșurile de fum din inox sigure?

  Coșurile de fum din inox produse de Kaminhorn sunt produse respectând normativele europene de siguranță în vigoare, sunt marcate CE și sunt atent verificate și testate pentru a limita riscul de incendii și pentru a garanta o bună funcționare a a cestora. Responsabilitatea utilizatorului este aceea de a curăța și verifica coșul de fum conform indicațiilor produsului.

 • 4. Unde poate fi instalat un coș de fum din inox?

  Coșurile de fum din inox sunt soluțiile ideale pentru locuințe, dar și clădiri industriale. Greutatea redusă permite instalarea acestora în spații mai puțin accesibile și la înălțimi foarte mari. Sunt alcătuite din elemenți care le fac extrem de adaptabile.

 • 5. Unde se potrivește designul unui coș de fum din inox?

  Coșurile de fum din inox au un aspect minimalist și modern, iar personalizarea lor într-o paletă largă de culori le face potrivite pentru orice tip de acoperiș.

 • 6. Cum pot alege un coș de fum de inox potrivit?

  Pentru a alege dimensiunea potrivită pentru coșul de fum consultați un specialist care va ține cont de tipul sursei de încălzire și alte aspecte precum puterea cazanului, tirajul necesar, înălțimea clădirii etc.

 • 7. Cine poate monta coșul de fum din inox?

  Coșurile de fum trebuie să fie instalate și verificate de un montator autorizat pentru a garanta siguranța utilizării acestora și implicit pentru a putea beneficia de garanție în cazul în care va fi necesară.

FII LA CURENT

Urmărește-ne

Ne găsești și pe social media....

Coș

Sign in

Nu ai un cont încă?

Ne pasă de siguranța datelor tale
Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență. Făcând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Puteți accesa oricând „Setări cookie” pentru a personaliza cookie-urile în funcție de preferințe.     Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență. Făcând clic pe „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea TUTUROR cookie-urilor. Puteți accesa oricând „Setări cookie” pentru a personaliza cookie-urile în funcție de preferințe.
Magazin
0 items Coș
Contul meu