Sfaturi

Ce trebuie să știi cand achiziționezi un coș de fum?

ce trebuie să achizitionezi cosul de fum

Dacă urmează să cumpărați un coș de fum și nu știți la ce trebuie să fiți atent, ce este important la un horn, ce calități trebuie să aibă acesta sau ce model vi se potrivește, atunci veți găsi câteva indicații esențiale în articolul ce urmează.

Cum trebuie să fie coșul de fum?

Hornul reprezintă un element de utilitate, de siguranță, dar și de design pentru casa dumneavoastră. Acesta este unul dintre cele mai importante ansamble ale construcției și, mai mult decât aspectului estetic, trebuie să acordați atenție următoarelor detalii:

Aspecte esențiale ale hornului:

  • Coșul de fum trebuie să aibă o înălțime corespunzătoare cu locul în care este amplasat, proporționată corespunzător cu înălțimea clădirii, tipul de combustibil utilizat, etc. Asigurați-vă întotdeauna că hornul este suficient de înalt pentru ca fumul să nu se întâlnească cu suprafețe sau obiecte care să îi oprească traiectoria și să îl redirecționeze înapoi către coșul de fum;
  • Coșul de fum trebuie să aibă un diametru suficient pentru a asigura un tiraj optim conform sursei de căldură. Atât un horn subdimensionat, cât și unul prea larg pot crea probleme ulterioare și o utilizare ineficientă a combustibilului;
Imagine cu o casă cu horn și textul acordați atenție înălțimii coșului de fum

Acordați atenție înălțimii coșului de fum

  • Coșul de fum trebuie să reziste la o temperatură de 400-600°, deoarece, în cazul în care depunerile de gudron de pe acesta provoacă autoaprinderea și declanșarea unei arderi, acesta trebuie să suporte șocul termic. Este recomandat ca hornul să poată rezista la temperatura de 1000°C pentru o perioadă de 30/90 de minute. Astfel poate fi prevenit pericolul ca temperatura mare să fie transferată pe exterior și să provoace un incendiu extins;
  • Coșul de fum trebuie să fie construit din materiale refractare, rezistente la dilatări-contractări repetate;
blank

Coșul de fum trebuie să reziste la acizii corozivi

  • Hornul trebuie să prezinte rezistență și față de acizii corozivi, care se produc în urma arderii combustibililor și care deteriorează tencuiala, gletul și betonul. Riscurile care apar în urma acestei coroziuni țin de pătrunderea prin fisurile create a monoxidului de carbon în locuințe și existența unei posibilități de intoxicare care poate duce la deces; 
  • Coșul de fum este indicat să fie bine izolat pentru a elimina cât mai mult condensul care apare pe horn, dar și pentru a păstra căldura în interiorul canalului de fum, asigurând astfel un tiraj foarte bun.

Atenție!

Hornul trebuie să fie izolat astfel încât să nu degaje caldura prin pereții săi și să fie etanș pentru a nu trage aer fals (aer care pătrunde prin mici fisuri și duce la combustie neregulată, reducând eficiența încălzirii).

Este interzisă folosirea hornului pe post de recuperator de căldură. Un horn profesional trebuie să evacueze gazele de ardere rezultate de la sursa de încălzire a casei dumneavoastră și să țină în siguranță locuința.

Ce trebuie evitat la un coș de fum?

  • Nu optați pentru coșuri de fum de improvizate! Acestea nu sunt sigure și nu vă oferă garanția unei funcționalități corespunzătoare. Apelați doar la serviciile unor profesioniști autorizați.

Kaminhorn vă oferă o gamă de coșuri de fum profesionale, cu garanție de până la 30 de ani, certificate tehnice și de conformitate. Oferim consultață gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm gratuit și rapid coșurile de fum oriunde în țară. Verificați oferta noastră de hornuri profesionale pe siteul https://kaminhorn.ro.

Sperăm că informațiile despre alegerea coșului de fum v-au fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *