Fun facts

Nuntă în vârful celui mai înalt coș de fum din România

Nunta in varful CELUI MAI INALT COS DE FUM din Romania

Flaviu Cernescu, românul cunoscut pentru videoclipurile sale de pe Youtube în care se cațără pe cele mai înalte construcții din europa Centrală și de Est, a celebrat nunta în vârful celui mai înalt coș de fum din România.

Flaviu și partenera sa, Ena, au ales să se căsătorească la 351 de metri altitudine, în Baia Mare.

”Noi tot urcăm pe turnuri, împreună, am zis sa ne unim destinele sus. Nu am făcut încă nimic cu acte. Ne-am unit destinele în fața Universului, vom vedea ce urmează.”
Flaviu Cernescu

Flaviu și Ena trăiesc o poveste de dragoste plină de adrenalină din primăvara anului 2017. Ena e la fel de curajoasă ca el, și, de când a intrat în viața lui, îl însoțește în cele mai periculoase încercări. Împreună, cei doi au urcat în turnuri înalte de sute de metri și au facut acrobații pe marginea lor, la înălțimi amețitoare.

Imagine cu turnul combinatului Phoenix din Baia Mare

Turnul Combinatului Phoenix din Baia Mare, sursa foto: Wikipedia

Turnul Combinatului din Baia Mare a fost construit între 1993 și 1995. Acesta este cel mai înalt furnal din România și a treia cea mai înaltă construcție industrială din Europa. Costul său a fost aproximat în jurul sumei de 11 milioane de dolari. 

Curiozitate

Turnul a fost construit ca soluție pentru a reduce poluarea imensă adusă asupra orașului de prelucrarea materialelor extrase din mină. Din păcate, s-a dovedit ineficient, deoarece înălțimea acestuia contribuia la împrăștierea gazelor toxice în afara orașului, afectând astfel localitățile învecinate.

În prezent turnul este nefolosit. Autoritățile nu au decis dacă îl vor demola sau îl vor transforma în obiectiv turistic.

Următoarele coșuri de fum din România, în ordinea descrescătoare înălțimii lor:

  • Coșul nordic Romag Prod din Mehedinți, cu o înălțime de 300 m;
  • Tetkron Brașov (fost CET Brașov), cu o înălțime de 280 m;
  • Complexul Energetic Turceni, tot de 280 m înălțime. 

Toate acestea sunt coșuri industriale și au fost construite pentru a evita poluarea din orașele în care se aflau.

Dacă aveți nevoie de un coș de fum de dimensiuni obișnuite, Kaminhorn vă pune la dispoziție o gamă variată de soluții potrivite pentru toate necesitățile, mai puțin pentru cățărat. 

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *