Ghiduri

Cum alegi șemineul potrivit pentru tine?

cum să alegi șemineul perfect pentru tine

Cum arată relaxarea perfectă pentru tine? Adesea, în sezonul rece, după o zi lungă de muncă, relaxarea înseamnă să ajungi în sfârșit la căldura casei tale, la canapeaua confortabilă și la oamenii dragi ție, sau chiar la animalele de companie care te așteaptă cu nerăbdare. Iar dacă în această imagine includem un foc liniștitor aprins în șemineu, cu miros de lemn uscat și al cărui trosnet îți trimite grijile departe, relaxarea devine atât de ușor de atins. 

Avantajele șemineelor

Dacă nu ai încă un șemineu cu lemne care să-ți bucure simțurile în mod terapeutic, atunci experții Kaminhorn îți prezintă câteva dintre avantajele unui astfel de sistem de încălzire și un scurt ghid pentru a-l găsi pe cel potrivit ție.

Funcționalitate și design

Funcționalitate și design

Rolul estetic

Un șemineu este unul dintre obiectele din casă care îmbină rolul estetic dat de designul său somptuos cu scopul funcțional de a menține aerul la o temperatură confortabilă într-o încăpere. Tendințele în design interior se schimbă frecvent, însă șemineele rămân întotdeauna în preferințele arhitecților, datorită versatilității modelelor care se adaptează oricărui stil, plecând de la rustic și clasic și ajungând chiar la industrial sau minimalism. Un șemineu va completa întotdeauna designul unei locuințe, fie că vorbim despre rame din marmură sau despre variante mai ieftine. 

Echipa Kaminhorn, alcătuită din ingineri și designeri profesioniști, îți poate oferi consultanță gratuită pentru a găsi focarul de șemineu și rama cele mai potrivite stilului casei tale. Însă mai mult decât designului, experții Kaminhorn acordă atenție siguranței sistemului de încălzire și a celui de evacuare a fumului produs. Nimic nu este mai important pentru tine decât familia și locuința ta, tocmai de aceea este esențială instalarea unui șemineu certificat și testat pentru a garanta o funcționare corectă, eficientă și sigură.

tipuri șeminee

Șemineu construit vs. șemineu preasamblat

Profesioniștii în realizarea șemineelor de la Kaminhorn recomandă ca, în procesul de alegere și construire a unui șemineu, atenția centrală să fie acordată focarului și coșului de fum. Atunci când decizi să integrezi un șemineu într-o încăpere, trebuie să faci câteva calcule după care să te ghidezi, ținând cont de anumiți factori care sunt definitorii pentru a determina ce focar ți se potrivește. 

Funcția de încălzire

În primul rând trebuie stabilit scopul șemineului și dacă el va avea în principal rol decorativ sau dacă are nevoie de o putere calorică mare, pentru a putea încălzi independent camera în care este amplasat. Dacă are funcție de sursă de căldură, este esențial să calculați dimensiunea spațiului pe care doriți să îl încălziți. În situația în care veți instala un șemineu subdimensionat, acesta nu va reuși să facă față și nu va furniza suficientă căldură pentru a menține temperatura dorită, iar în cazul în care este supradimensionat, consumul va fi mai mare decât cel necesar și implicit costurile pentru combustibil vor crește inutil.

De asemenea, trebuie luată în calcul și frecvența utilizării acestuia. Dacă va fi folosit frecvent, este indicată alegerea unui focar realizat dintr-un material rezistent, durabil în timp, precum cele din fontă. Însă, în cazul în care focul va fi aprins doar ocazional, poți opta pentru un focar cu avantaje de ordin estetic, precum modelele căptușite cu șamotă la interior a căror sticlă se păstrează curată.

Opțiuni economice sau profesionale

Un alt criteriu important pentru selecția focarelor este acela al bugetului pe care îl acorzi acestei achiziții. Compania Kaminhorn include în portofoliul său focare pentru șeminee ale căror prețuri pot pleca de la 2.000 RON și pot ajunge până la aproape 30.000 RON. Astfel, costurile pot fi adaptate în funcție de necesități și preferințe, însă profesioniștii de la Kaminhorn recomandă și efectuarea unei evaluări prealabile a costurilor de instalare, a eventualelor accesorii și mai apoi a consumului mediu lunar. 

Consultanță cu privire la coșul de fum

După ce ai ales „inima șemineului”, adică focarul, următorul pas important este acela de a opta pentru un coș de fum profesional compatibil. Cu o experiență de peste opt ani în producerea de coșuri de fum și accesorii la standarde de calitate europene, experții Kaminhorn te pot sfătui în procesul de alegere a hornului ideal. Aceștia îți vor oferi consultanță gratuită să pentru instalarea, întreținerea și curățarea sistemului de încălzire, astfel încât tu să te bucuri fără griji de căldura șemineului.

Transport rapid și gratuit în țară

Comandă online focarul de șemineu, rama decorativă, coșul de fum și toate accesoriile necesare de la Kaminhorn și le vei primi într-un timp cât mai scurt, chiar acasă la tine, beneficiind de transport gratuit pentru produsele voluminoase. ai încredere într-un brand local care cunoaște îndeaproape specificul climei din România, nevoile de încălzire ale românilor în funcție de anotimp și ce înseamnă confortul în casele noastre, și alege Kaminhorn. 

Află mai multe informații despre șeminee și coșuri de fum din articolele noastre de pe blog.

Sperăm că ghidul nostru desprea alegerea focarului v-a fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

One thought on “Cum alegi șemineul potrivit pentru tine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *