Ghiduri

De ce să alegi un șemineu cu bioetanol?

Șemineele cu bioetanol

Ce sunt șemineele cu bioetanol, cum funcționează acestea și care sunt avantajele lor? Unde poți amplasa un bio șemineu și poate el da căldură? Vă răspundem la toate aceste întrebări în articolul de față.

Ce este un bio-șemineu?

Ideea din spatele unui șemineu cu bioetanol este aceea de a permite tuturor plăcerea de a se bucura de un foc adevărat în casă, pe terasă sau la restaurant, fără a ține cont de constrângerile clasice cu care venea un șemineu. Utilizarea bioetanolului este o soluție mai curată, mai sigură și mai ecologică de a face focul. Acesta nu utilizează drept combustibil surse neregenerabile și nici nu poluează, deci este una dintre variantele de șemineu cele mai prietenoase cu mediul.

Bioetanolul - sau pur și simplu „etanolul” este o sursă de energie regenerabilă obținută prin fermentarea componentelor zahărului și amidonului din subprodusele vegetale - în principal trestie de zahăr și culturi precum cerealele, folosind drojdie.

Cum funcționează un șemineu cu bioetanol?

Cum funcționează un șemineu cu bioetanol?

Deși este o soluție modernă și inovatoare, aceasta este chiar mai ușor de folosit decât un șemineu clasic pe lemne. Trebuie doar să urmați trei pași simpli:

  1. Turnați lichidul special (bioetanolul), care vine în recipiente ușor de utilizat, în spațiul dedicat din centrul șemineului;
  2. Folosind o brichetă cu gaz aprindeți lichidul anterior turnat. În doar câteva minute va apărea o flacără frumoasă, caldă și naturală;
  3. Utilizați tija de închidere din metal furnizată pentru a trage/împinge mecanismul de alunecare peste flacără astfel încât să reglați sau să stingeți focul.

Amplasarea bio șemineului

Cum se instalează și unde poți amplasa un șemineu cu bioetanol?

Nu necesită coș de fum.

Inovația din spatele acestui șemineu este că, spre deosebire de cele care funcționează pe bază de combustibili tradiționali, acesta nu are nevoie de un coș de fum sau o evacuare dedicată.

Este ușor de întreținut.

Avantajul principal al unui bio șemineu este lipsa vaporilor, fumului sau a cenușii. Focul, deși natural, nu produce niciunul din aceste reziduuri și nici nu emană gaze toxice. Este o soluție sigură și ecologică, prietenoasă atât cu mediul, cât și cu oamenii care o utilizează. Nu necesită o întreținere deosebită și nu face dezordine.

Poate fi amplasat oriunde.

Datorită lipsei unui coș de fum, nu există constrângeri asupra locului în care puteți amplasa un astfel de șemineu. Este ideal pentru apartamente, unde instalarea unui focar pe lemne ar putea fi imposibilă adesea, hoteluri, restaurante și chiar spații deschise, precum terase sau grădini. Singura limitare pentru locurile în care poate fi instalat este imaginația.

Se instalează foarte ușor.

Instalarea acestora este adesea extrem de simplă. Există o varietate mare de modele de sine stătătoare care vin complet asamblate. În cazul celor care se aplică pe perete, instrucțiunile și tehnicile sunt destul de simple, procesul de montare durând în medie mai puțin de o oră.

Un bio-șemineu poate da căldură?

Un bio-șemineu poate da căldură?

Flacăra unui bio-șemineu este reală, naturală, nu artificială. Aceasta este caldă și plăcută. Însă este foarte important de precizat că un șemineu cu bioetanol nu poate substitui sursa de căldură prezentă într-o locuință. Acesta nu are rolul de a încălzi o încăpere, ci de a crea o atmosferă plăcută și confortabilă în jurul său.

Dacă vă doriți un șemineu care să vă încălzească camera vă recomandăm să verificați oferta noastră de focare pentru șeminee pe lemne sau cu peleți.

Cum ajută bioetanolul mediul înconjurător?

Cum ajută bioetanolul mediul înconjurător?

Emisii curate

Combustibilul bioetanol este compus în totalitate din produse biologice. Arderea bioetanolului are ca rezultat o emisie curată: căldură, abur și dioxid de carbon.

Dioxidul de carbon este absorbit de plante. Apoi este procesat prin fotosinteză pentru a ajuta planta să crească. Acest ciclu infinit de creare și ardere a energiei face din bioetanol o sursă de combustibil neutră în carbon.

La ce trebuie să aveți grijă când folosiți un șemineu cu bioetanol?

Un arzător cu bioetanol este în esență partea șemineului cu bioetanol în care trebuie să vă turnați biocombustibilul. Prin urmare, este adesea numită și o cutie de combustibil. În timp ce cadrul șemineului dvs. este elementul care va ajuta să vă faceți camera să arate fantastic, arzătorul este partea tehnică care o va ajuta să strălucească cu o flacără caldă și confortabilă. Se așează în interiorul șemineului și poate fi reglat în funcție de puterea dorită a flăcării.

Însă, chiar dacă utilizarea acestuia este foarte ușoară, trebuie să rețineți câteva indicații:

  • nu îl umpleți prea mult. Pe lângă potențiala risipă de combustibil, acest lucru ar putea produce o flacără grea care ar putea pune câteva probleme de siguranță. Există indicatori în interiorul cutiei de combustibil pentru a vă arăta unde să umpleți;
  • amintiți-vă că arzătorul va rămâne fierbinte după ce ați oprit șemineul. Deși poate fi tentant să verificați cât de mult combustibil a ars, ar trebui să lăsați șemineul cel puțin 30 de minute să se răcească înainte de a muta sau a închide arzătorul.
Șemineul cu bioetanol pe scurt

Șemineul cu bioetanol pe scurt

Au nevoie bio-șemineele de un coș de fum?

Nu. Acestea nu produc fum sau vapori și nu necesită prezența unui coș de fum sau a unei evacuări dedicate.

Sunt șemineele cu bioetanol ecologice și curate?

Da. Combustibilul bioetanol arde cu o eficiență de 98%, astfel încât arde curat, fără reziduuri neplăcute.

Sunt bio-șemineele greu de instalat?

Nu. Acestea se montează foarte ușor pe perete, iar cele de sine stătătoare vin complet asamblate.

Sunt bio-șemineele sigure?

Da. Acestea nu reprezintă un risc pentru siguranța și sănătatea celor care le utilizează.

Am nevoie de gaz sau curent electric pentru bio-șemineu?

Nu. Tot ceea ce îți trebuie este un șemineu pe bioetenol și niște combustibil special pentru acesta. Și o brichetă pe gaz obișnuită. Doar atât!

Este flacără de la șemineul pe bioetanol caldă?

Da. Flacăra este naturală și adevărată, deci este caldă și plăcută.

Dacă vă doriți un șemineu pe bioetanol vă invităm să verificați oferta noastră de produse de cea mai înaltă calitate, la prețuri avantajoase. Bio-șemineele comercializate de Kaminhorn sunt produse în Polonia și respectă certificările europene. Asigurăm consultanță și transportul gratuit oriunde în țară!

Sperăm că ghidul nostru desprea bioșeminee v-a fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *