Monolith este vârf de lance în ceea ce privește grătarele tip Kamado. Este realizat din ceramică extrem de rezistentă la temperaturi mari și din componente din inox de înaltă calitate. Proprietățile intrinseci ale ceramicii folosite pentru grătarele Monolith, cum ar fi conductivitatea, izolarea termică și rezistența la mediul înconjurător și la agenți chimici, ajută la folosirea într-un mod eficient și elegant a acestei metode străvechi de gătit (de peste 3000 de ani).
Grătarele Monolith sunt construite din ceramică rezistentă la ardere, cu un glasaj exterior extrem de rezistent la degradare. Durabilitatea grătarelor Monolith este inegalabilă, nu ruginesc și nu crapă. Temperatura se reglează printr-un sistem foarte precis care furnizează o gamă de temperaturi de la 70 grade Celsius până la 400 grade Celsius.
Datorită eficienței unice a acestui grătar, este nevoie de foarte puțină energie pentru a menține temperatura dorită. Folosind numai 2,5 – 3 Kg de mangal, grătarul Monolith poate funcționa la temperatură joasă timp de 24 de ore.
Fie că doriți să preparați alimentele prin metoda slow cooking, frigere directă, coacere sau afumare, grătarul Monolith ajută la obținerea unor rezultate perfecte, combinând avantajele unui grătar clasic cu cele ale unui cuptor din cărămidă.