Altele

5 Tipuri de grătare: Cum să faci alegera potrivită pentru tine

blank

     Știm cu toții că există diferite surse de încălzire și de combustibil care pot fi folosite în timpul grătarului. Fiecare dintre aceste surse de combustibil are propriul set de avantaje și dezavantaje. Astăzi, să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre diferitele tipuri de grătare care utilizează fiecare dintre aceste surse de combustibil.

  1. Grătare cu cărbuni

     Grătarele cu cărbuni au fost de multă vreme favoritul bucătarilor în aer liber din multe motive. Un grătar cu cărbune este ușor de folosit, iar mâncărurilor dorește aroma bogată și afumată pe care o dă cărbunele.

     Toate grătarele cu cărbuni funcționează pe acelsași principiu de bază. Admisia de aer este situată în partea de jos a grătarului și este reglată manual. Când aerul intră în grătar, acesta trece pe lângă cărbunele aprins și iese printr-un orificiu suplimentar din partea de sus a grătarului, similar cu o sobă cu lemne. Cu cât mai mult aer are voie să intre și să iasă din grătar, cu atât grătarul va deveni mai fierbinte.

     Unul dintre beneficiile de a putea regla admisia și evacuarea aerului este că, odată ce temperatura se stabilizează în zona de temperatură pe care doriți să o gătiți, aceasta rămâne de obicei constantă și consecventă pe tot parcursul procesului de gătit, cu condiția să existe suficient cărbune pentru a menține funcționarea. acea temperatura.

     Acest lucru este deosebit de benefic atunci când gătiți bucăți mai tari de carne pentru perioade lungi de timp, ceea ce le permite să se descompună în carne fragedă, cu arome extrem de pronunțate.

blank
  1. Grătare cu cărbuni Kettle

     Grătarele cu cărbune Kettle sunt unul dintre cele mai cunoscute tipuri de grătare cu cărbune. Sunt simple, au forma unui ceainic și constau din nu mult mai mult decât un fund rotunjit, un capac etanș, detașabil, suport și grătare. Cărbunele merge în partea de jos a grătarului, ridicat pe un grătar mic, care permite cenușii și altor resturi de gătit să cadă liber departe de sursa de căldură și să mențină un flux uniform de aer peste cărbuni.

     Unul dintre principalele beneficii ale acestui tip de grătar este cât de portabil poate fi. Grătarele Kettle sunt de obicei realizate din metal și sunt relativ ușoare. Ele vin în diferite dimensiuni, dar sunt în mare parte portabile și de obicei necesită mai puțin cărbune pentru a fi utilizate.

blank
  1. Grătarele kamado

     Grătarele Kamado, sunt o versiune mai sofisticată a grătarului cu cărbune și au crescut în popularitate în ultimii 10 ani. Grătarele Kamado funcționează pe unele dintre aceleași principii ale grătarelor Kettle, dar au câteva diferențe distincte.

     Gratarele kamado sunt mult mai grele decât grătarul Kettle, deoarece acest tip de grătar este de obicei realizat dintr-un material ceramic mai gros și poate cântări între 75-250 kg, în funcție de dimensiunea sa.

     Datorită masei sale termice și a designului, chiar și o mică ajustare pe un grătar kamado poate face o schimbare semnificativă a temperaturii. Datorită grosimii și greutății grătarului kamado, capacul nu este îndepărtat complet și este conectat la baza grătarului cu balamale rezistente, încărcate cu arc. Odată ce aprindeți cărbunele, grătarul kamado se va preîncălzi de obicei timp de 45-60 de minute pentru a-și aduce pereții groși la temperatura dorită înainte de gătit.

     Deși grătarele kamado excelează ca sursă de căldură extrem de fierbinte, versatilitatea gătirii pe ele le face atrăgătoare. Un accesoriu comun pentru grătarul kamado este un deflector de căldură, ce oferă o barieră între cărbunele fierbinte și mâncarea ta. Utilizarea unui deflector de căldură permite acestui tip de grătar să asigure o căldură foarte consistentă, cu mai puține puncte fierbinți și funcționează bine pentru a coace orice; esti limitat doar de creativitatea ta.

blank
  1. Grătare cu peleți

     Deși grătarele cu peleți sunt disponibile de aproximativ 30 de ani, au devenit populare în ultimii 5 ani, ca o opțiune convenabilă și aromată. Unul dintre cele mai atrăgătoare lucruri despre grătarul cu peleți este că acționează cu adevărat atât ca un afumător, cât și ca un grătar, făcând din hibridul celor două o caracteristică fantastică.

     Peleții de lemn de calitate alimentară de mărimea unui bob de mazăre cu ochi negri sunt încărcați într-un buncăr și sunt livrați într-o oală de ardere cu un melc. În funcție de temperatura pe care o setați grătarul, termostatul și oala de ardere funcționează electronic pentru a menține grătarul aproape de temperatura dorită. Deoarece comenzile electronice de temperatură se ajustează întotdeauna pentru a menține grătarul în intervalul specificat, nu mai sunt multe ajustări de făcut odată ce aragazul funcționează conform specificațiilor dumneavoastră.

     Acest lucru este convenabil, mai ales în cazul gătirilor mai lungi, cum ar fi pieptul, coastele și fripturile mari, permițându-vă să lăsați carnea să se gătească fără prea multă monitorizare. Din cauza setărilor electronice, acest tip de grătar necesită o sursă de alimentare care trebuie conectată pe parcursul întregului proces de gătit și răcire.

blank
  1. Grătare cu gaz și propan

     Estimările earată că 72% din gospodăriile din SUA au un grătar și peste 200 de milioane de oameni se pot bucura de gătit în aer liber. Grătarele cu gaz natural și propan alcătuiesc majoritatea acestor grătare și există multe stiluri din care să alegeți.

     Grătarele cu gaz și propan funcționează toate în mod similar, cu arzătoare care emit în mod obișnuit aproximativ 40.000 BTU de căldură, aprinzând pe trei, patru sau mai multe arzătoare pentru a găti mâncarea de dedesubt cu căldură directă sau indirectă.

     O parte din atractivitatea grătarelor pe gaz este că sunt convenabile, se încălzesc rapid și există multe opțiuni de accesorii disponibile pentru a îmbunătăți experiența de gătit. Accesoriile precum arzătoarele laterale, luminile, termometrele integrate pentru alimente și zonele dedicate pentru prăjirea cărnii combină gadgeturi și trucuri, iar industria adaugă mereu noi inovații.

     Grătarele cu gaz, cum ar fi aragazele, sunt pornite instantaneu și necesită cea mai scurtă cantitate de preîncălzire înainte de a putea începe să gătești. Acest lucru este convenabil, dar gazul arde foarte curat și va adăuga puțină aromă suplimentară în comparație cu grătarele cu cărbuni sau peleți.

blank

     Care este stilul tău de grătar?

Înainte de a decide ce fel de grătar este cel mai potrivit pentru stilul tău de viață, ia în considerare spațiul și stilul tău de gătit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *