Altele

Sfaturi de întreținere a grătarelor pe cărbuni

blank

     Cel mai bun mod de a vă menține grătarul cu cărbuni în formă maximă pe tot parcursul sezonului de grătar este întreținerea regulată. Iată o detaliere a sarcinilor de bază de întreținere a grătarului cu cărbune și când să le faci pe fiecare.

La începutul sezonului de grătar

     Dacă ați lăsat grătarul murdar la sfârșitul sezonului anterior de grătar, nu e cazul să vă simțiți rău. Poate ați fi crezut că vei mai face grătar în acel an, apoi vremea a luat o întorsătură, un lucru a dus la altul, iar acum este deja anul viitor.

     Nu vă faceți griji! Dacă se întâmplă acest lucru, cel mai bun mod de a începe sezonul de grătar este să aprindeți un foc în grătar pentru a îndepărta orice gunoi. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a face față oricăror păianjeni sau insecte care s-ar fi putut stabili acolo.

     După aproximativ o jumătate de oră de foc de curățare, utilizați partea răzuitoare a periei pentru grătar pentru a îndepărta resturile grele, apoi utilizați partea cu perie pentru a curăța bine suprafața și între grătarele grătarului.

     Nu aveți o perie pentru grătar? Luați una! Este o necesitate pentru a vă menține grătarul curat. La nevoie, puteți folosi o minge de folie de aluminiu ținută cu o pereche de clești lungi pentru grătar.

     Nu aveți clești pentru grătar? Luați o pereche! Și asigurați-vă că sunt lungi. Cleștii obișnuiți de bucătărie sunt prea scurti și vă pot face să vă ardeți

     Apropo, înlocuiți-vă peria grătarului în fiecare sezon și inspectați-o în mod regulat pentru peri de sârmă slăbiți, astfel încât să nu ajungă în mâncare.

blank

Când grătarul este rece

     Dacă grătarul tău nu era într-o formă oribilă când ai scos capacul în acest sezon, poți sări peste pașii anteriori și să începi de aici.

     Scoateți grătarul de gătit. Dacă grătarul tău are un grătar de cărbune în plus față de un grătar de gătit, scoate-l și pe el. Periați bucăți mari de cărbune, cenușă sau alte resturi de pe grătare. Dacă este necesar, înmuiați grătarele în apă cu săpun timp de câteva ore.

     Spălați interiorul capacului și al vasului (sau al focarului, în funcție de tipul de grătar) cu apă cu săpun și o perie de spălat sau un tampon de săpun din vată de oțel. Clătiți bine.

     Curățați grătarul de gătit cu o racletă și apoi cu o perie pentru grătar. Aplicați ulei vegetal sau de măsline pe grătarul de gătit cu o cârpă sau un prosop de hârtie îndoit. Puteți folosi și grăsime de vită sau slănină. Ungerea cu ulei a grătarului ajută la împiedicarea lipirii alimentelor și, de asemenea, previne rugina.

     Spray-ul de curățare va funcționa și el. Notă: Nu pulverizați niciodată spray de gătit pe grătar în timp ce focul sau cărbunii ard.

 

La fiecare două săptămâni în timpul sezonului

     Goliți regulat bolul, cutia de gătit sau recipientul pentru cenușă. Acumularea excesivă de cenușă poate bloca orificiile de ventilație, ceea ce face mai dificilă controlul temperaturii grătarului.

     Nu uitați să curățați interiorul capacului. Acolo se pot acumula fum, grăsime și alte resturi ce se poate desprinde pe mâncare. Pentru a preveni acest lucru, ștergeți interiorul capacului cu un prosop de hârtie după ce folosiți grătarul. Dar asigurați-vă că nu este încă fierbinte.

     Scoateți grătarul de cărbune și răzuiți interiorul și fundul vasului. Puteți curăța interiorul cavității de gătit folosind o perie și apă obișnuită cu lichid de vase obișnuit.

blank

După fiecare dată când faceți grătar

     Curățați grătarul de gătit după fiecare utilizare. Curățarea acestuia cât este încă cald este mai ușoară deoarece alimentele și grăsimea nu au șansa să se întărească și să se lipească. Și la urma urmei, când altfel o vei face? Ați putea să-l curățați înainte de a găti pe el, dar atunci ar trebui să vă concentrați pe pregătirea ingredientelor, nu pe depunerile cu grăsime arsă și pânze de păianjen.

     După ce ați curățat grătarul, aplicați ulei folosind o cârpă sau un prosop de hârtie. S-ar putea să fie nevoie să ungeți din nou înainte de a-l utiliza în continuare, dar ungerea acestuia după aceea ajută la prevenirea ruginii.

     Nu uitați să vă verificați cantitatea de cărbune, astfel încât să aveți suficient pentru data viitoare.

 

La sfârșitul sezonului de grătar

     Pentru a vă ușura lucrurile pentru anul viitor, faceți toate aceste lucruri la sfârșitul sezonului de grătar:

  • Îndepărtați cenușa
  • Spălați vasul și capacul
  • Curățați grătarul de gătit și grătarul de cărbune
  • Ungeți grătarul de gătit
  • Și apoi acoperiți grătarul cu un capac rezistent la intemperii.

Când veți scoate capacul în primăvara viitoare, cu siguranță veți fi bucuros că ați făcut-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *