Ghiduri

Ce șemineu poți instala în apartament?

semineu pentru apartament

Multe persoane care locuiesc la bloc consideră aproape imposibilă ideea de a avea un șemineu în apartament, sau cel puțin au impresia că efortul de a instala un astfel de dispozitiv este mult prea mare și nu merită investiția. Dacă vă aflați în această situație sau dacă vă doriți să vă puteți bucura de frumusețea unui șemineu în apartament dar nu știți ce tip de focar este mai potrivit, vă invităm să citiți articolul în continuare.

Focarele de șeminee care nu au nevoie de coș de fum

Una dintre principalele preconcepții despre șeminee care ne face să credem că acestea sunt incompatibile cu apartamentele este aceea că avem nevoie de un coș de fum. Însă, doar în cazul șemineelor care au la bază un proces de ardere efectivă a unui combustibil solid precum lemn, cărbuni sau peleți, se aplică această regulă.

Noile tehnologii au permis apariția unor șeminee pe bază pe diferite tipuri de combustibil, sigure, eficiente și foarte comode. Astfel, focarele de șemineu care nu au nevoie de un coș de fum sunt următoarele:

  • șemineu electric;
  • șemineu pe gaz;
  • bio-șemineu (cu bioetanol).
semineu pentru apartament

Șemineul electric - căldură sau doar design oriunde, oricând

Lumini LED

Șemineele electrice creează imitarea flăcării prin proiectarea luminilor LED pe un ecran într-un model aleatoriu. Unele modele au o singură linie de lumini LED în partea de jos, în timp ce altele au două sau mai multe benzi LED pentru opțiuni suplimentare de culoare a flăcării, adâncime și realism. Luminile LED consumă mai puțin decât un bec economic, astfel că, folosit doar cu scop decorativ, șemineu electric este cea mai puțin costisitoare variantă.

Funcție de încălzire independentă de cea decorativă

Majoritatea șemineelor ​​electrice au un încălzitor încorporat care funcționează independent de flacără, astfel încât să puteți opri căldura și să vă bucurați de flăcările șemineelor ​​electrice pe tot parcursul anului.

Instalare ușoară

Ceea ce le face perfecte pentru a fi instalate în apartamente sau alte locuri atipice este ușurința cu care ele pot fi instalate. Multe șeminee electrice sunt livrate de către producători gata de a fi conectate la priză și utilizate. Încadrarea lor într-un perete fals sau într-o ramă de șemineu este opțională, iar faptul că depind doar de o conexiune la curent electric le face foarte ușor de mutat.

Sigur pentru copii și animale

Șemineele electrice rămân reci la atingere, ceea ce le face să fie sigure în preajma copiilor mici și a animalelor de companie.

Fără dezordine sau întreținere

Șemineul electric vă va aduce bucurie ani de zile cu luminile lui LED de lungă durată. Asta fără a vă complica viața cu transportul combustibililor, curățarea interioară sau cenușa, fumul ori alte deșeuri. Odată instalat, nu mai trebuie să faceți nimic, decât să îl ștergeți ocazional de praf.

semineu pentru apartament

Șemineul pe gaz - căldură și confort

La îndemână

Șemineu pe gaz este cel mai similar cu șemineul clasic, pe lemne. Flacăra acestuia este una intensă, iar șemineul poate încălzi cu succes o încăpere. Gazul este un combustibil „confortabil”. Spre deosebire de lemne sau peleți care au nevoie de transport, depozitare, manevrare, provoacă dezordine și necesită aprinderea focului și curățarea focarului și a coșului de fum, șemineu pe gaz este pornit printr-o singură apăsare de buton. Este una dintre cele mai comode și ușoare soluții de utilizat și presupune efort minim.

Controlul

Gazul este unul dintre combustibilii care pot fi gestionate în mod inteligent. Căldura unui șemineu pe lemne o reglăm în funcție de câte lemne punem pe foc, dar nu va fi niciodată precisă. În cazul sistemelor de încălzire pe gaz, temperatura se reglează din termostat și va respecta gradele celsius indicate. Noile tehnologii permit reglarea temperaturii de la distanță prin intermediul unei aplicații de pe telefonul mobil. De asemenea,  șemineul poati fi programat să mențină o anumită temperatură constantă în funcție de perioada zilei. De exemplu, noaptea poate menține 18°C, iar dimineața 21°C.

Întreținerea

Șemineul cu gaz nu produce funingine sau cenușă și nu necesită alt tip de curățare decât cea exterioară, adică eventuală ștegere a prafului. Spre deosebire de șemineul pe lemne a cărui focar și coș de fum trebuie curățate periodic, cel pe gaz este mult mai ușor de întreținut. De asemenea, el nu provoacă dezordine cum se poate întâmpla în cazul aducerii lemnelor sau peleților în locuință.

semineu pentru apartament

Bioșemineu - design și eleganță

Frumusețea focului oriunde

Scopul șemineelor pe bioetanol este unul strict decorativ. Acestea imită flacăra naturală și au marele avantaj de a putea funcționa în orice încăpere, fără a avea nevoie de o sursă de energie electrică sau de gaz, ori de un coș de fum sau un sistem de evacuare.

Extrem de ușor de instalat

Oriunde credeați că prezența unui șemineu ar fi imposibilă, acolo puteți instala un șemineu cu bioetanol! Așadar, un șemineu pe bioetanol este o soluție ideală pentru persoanele care vor să reproducă sentimentul de confortul al unei flăcări vii, însă doar pentru aspectul estetic și pentru design.

Economic

Șemineele cu bioetanol sunt o alternativă economică deoarece focarele pot fi găsite și la prețuri mici, nu necesită manoperă și modificări în locuință pentru a le instala, iar combustibilul este avantajos la preț dacă îl cumpărați în cantități mari.

Pentru a afla mai multe informații despre cât consumă un bioșemineu vă invităm să citiți articolul nostru dedicat de pe site.

Prietenos cu mediul

Combustibilul bioetanol este compus în totalitate din produse biologice. Arderea bioetanolului are ca rezultat o emisie curată: căldură, abur și dioxid de carbon. Dioxidul de carbon este absorbit de plante. Apoi este procesat prin fotosinteză pentru a ajuta planta să crească. Acest ciclu infinit de creare și ardere a energiei face din bioetanol o sursă de combustibil neutră în carbon.

 

Astfel, opțiunile pentru a instala un șemineu în apartament există și sunt destul de generoase. Tot ce trebuie să faceți este să decideți care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Sperăm că informațiile despre șemineele potrivite pentru apartament v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee potrivite pentru apartament, terasă sau grădină. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

One thought on “Ce șemineu poți instala în apartament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *