Ghiduri

Cât consumă un șemineu electric?

cât consumă un șemineu electric?

Vă întrebați cu cât va crește un șemineu electric valoarea facturii la energie electrică? Acest tip de șeminee este cunoscut ca fiind un element de design care poate contribui la a economisi când vine vorba de încălzire, însă în anumite condiții.

Luminile LED au un consum mai mic decât un bec economic.

În general șemineele electrice sunt cumpărate pentru rolul lor estetic și nu cu scopul de a reprezenta o sursă de căldură în sezonul rece. Bineînțeles că în serile mai reci de toamnă acesta îndeplinește cu succes rolul de a schimba în mod plăcut temperatura din cameră, însă el poate fi folosit și doar pentru spectacolul flăcării și frumusețea sa. 

blank

Șemineul electric are o flacără redată de un sistem de afișare LED care este cunoscut a fi foarte economic. În situația în care se aprinde șemineul electric câte patru ore pe zi, însă fără a activa funcția de încălzire, la finalul lunii vi se va adăuga aproape 1 leu la factura de energie electrică. Asta înseamnă că funcția decorativă a acestui focar este cea mai puțin costisitoare dintre toate celelalte alternative. 

Dacă sunteți în căutarea unui obiect decorativ impresionant care să consume puțin, uitați de șemineele pe lemne, gaz și chiar bioetanol. Șemineul electric este cel mai ieftin la capitolul consum și, în plus, și cel mai personalizabil în ceea ce privește aspectul și culorile flăcării.

blank

Un șemineu electric standard consumă în medie 1500 de wați pe oră atunci când încălzește.

Dacă folosiți șemineu electric cu funcția de încălzire activă, atunci acesta va consuma până la 1500 de W/h. Acest lucru înseamnă un consum de 150 de ori mai mare decât în cazul în care ar fi folosit strict cu scop decorativ. 

cât consumă un șemineu electric?

Să presupunem că în lunile de iarnă aprindeți șemineul electric într-o încăpere pe perioada serii, aproximativ două ore, cu funcția de încălzire pornită. Dacă vă petreceți timpul în respectiva cameră puteți seta termostatul sursei dumneavoastră principală de încălzire la o temperatură mai joasă, deoarece veți compensa necesarul de căldură cu ajutorul șemineului electric. Astfel, la un cost mai mic de 70 de lei pe lună veți putea economisi semnificativ pentru factura la încălzire, dacă aveți o centrală pe gaz, de exemplu.

Bineînțeles, șemineul electric este departe de a fi o sursă unică de încălzire în sezonul rece, dat fiind că prețul energiei electrice nu este sub nicio formă unul mic în ultimul an și mai ales ca urmare a faptului că oscilațiile acestuia sunt imprevizibile, având în principiu o tendință ascensivă. Însă, folosit în asociere cu o altă metodă de încălzire, acesta se poate dovedi a fi eficient și economic.

 

blank

Este avantajos un șemineu electric?

Depinde cât de mult îl folosiți și cu ce scop. Dacă vă doriții un șemineu doar cu funcție decorativă, care să nu ofere căldură, dar care să vă încânte cu o flacără impresionantă vizual, atunci un focar electric este cea mai bună soluție. Luminile LED economice vă permit să îl țineți pornit chiar și întreaga zi fără a avea surprize neplăcute atunci când vine factura la curent. La o utilizare de aprox. 4 ore pe zi veți plăti mai puțin de 1 leu pe lună.

Dacă vă doriți să-l folosesiți ca sursă de căldură, atunci costurile vor crește exponențial. Pentru a încălzi o suprafață restrânsă timp de două ore pe zi va trebui să adăugați la factură încă aprox. 60 de lei pe lună.

Sperăm că informațiile despre consumul șemineelor electrice v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee pe energie electrică, precum și sobe și coșuri de fum. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *