Ghiduri

Tot ce trebuie să știi despre șemineele electrice

Vă doriți un șemineu care să poată încălzi o încăpere, însă fără a avea nevoie de un coș de fum și fără să treceți zilnic prin procesul de transportare și utilizare a unui tip de combustibil solid pentru a aprinde focul? Atunci vă invităm să citiți în continuare informațiile esențiale pe care trebuie să le evaluați înainte de a opta pentru un șemineu electric.

Ce este un șemineu electric?

Șemineul electric este un încălzitor electric care imită un șemineu tradițional pe lemne sau pe gaz. Șemineele electrice sunt adesea amplasate pe un perete sau în interiorul șemineelor ​​convenționale care nu mai sunt folosite pentru a aprinde focul. Acestea se conectează la o priză de curent și pot funcționa atât oferind căldură, cât și cu opțiunea care doar proiectează flacăra falsă, fără a încălzi aerul din jur.

șemineu electric

Flacăra electrică este dată de lumini LED

Cum funcționează șemineele electrice?

Șemineele electrice creează imitarea flăcării prin proiectarea luminilor LED pe un ecran într-un model aleatoriu. Unele modele au o singură linie de lumini LED în partea de jos, în timp ce altele au două sau mai multe benzi LED pentru opțiuni suplimentare de culoare a flăcării, adâncime și realism.

Majoritatea șemineelor ​​electrice au un încălzitor încorporat care funcționează independent de flacără, astfel încât să puteți opri căldura și să vă bucurați de flăcările șemineelor ​​electrice pe tot parcursul anului.

șemineu electric

Beneficiile unui șemineu electric

1. Costuri reduse

Ușurința cu care pot fi instalate, lipsa costuri pentru instalarea unui coș de fum, manoperă elaborată, procese de curățare specializată și multe alte aspecte fac din focarele electrice unele dintre cele mai accesibile șeminee de pe piață. 

2. Ușor de instalat

Multe șeminee electrice sunt livrate de către producători gata de a fi conectate la priză și utilizate. Încadrarea lor într-un perete fals sau într-o ramă de șemineu este opțională, iar faptul că depind doar de o conexiune la curent electric le face foarte ușor de mutat.

3. Fără dezordine

Un șemineu tradițional pe lemne presupune aducerea lemnelor în casă, scântei, cenușă, praf și alte posibile inconveniențe. Un șemineu electric însă necesită doar o ocazională ștergere de praf pe exterior și nu produce mai multă dezordine decât televizorul, de exemplu.

4. Aer curat

Șemineele electrice nu poluează aerul din interiorul casei dvs. deoarece nu există o ardere reală. Acesta este un beneficiu foarte mare, în special pentru persoanele cu astm bronșic, alte probleme de respirație sau cele care sunt doar preocupate de sănătatea lor.

5. Economisirea la factura de încălzire

Șemineele electrice sunt surse excelente de căldură suplimentară. Sunt eficiente în proporție de 99%, ceea ce înseamnă că nu există pierderi de energie, deoarece toată aceasta este transformată în căldură. Șemineele electrice pot fi amplasate în orice cameră pentru a adăuga un plus de căldură, astfel, fiind folosite în asociere cu o sursă principală de încălzire vă pot ajuta să economisiți.

6. Sigure pentru copii și animale

Șemineele electrice rămân reci la atingere, ceea ce le face să fie sigure în preajma copiilor mici și a animalelor de companie.

7. Fără întreținere

Șemineul electric vă va aduce bucurie ani de zile cu luminile lui LED de lungă durată. Odată instalat, nu mai trebuie să faceți nimic nimic decât să vă relaxați privindu-l.

șemineu electric

Șemineul electric nu are nevoie de coș de fum

Are nevoie un șemineu electric de aerisire sau coș de fum?

Nu, șemineele electrice nu au nevoie de aerisire și nici de coș de fum. Deoarece șemineele electrice nu produce foc sau fum real, nu este nevoie de aerisire. Acest lucru reduce drastic costul de instalare. Dacă vă pasă de calitatea aerului din casa dvs., un șemineu electric ar trebui să fie alegerea dvs. față de orice alt tip de șemineu. Costul redus de instalare și lipsa poluării sunt cele două motive principale pentru care șemineele electrice câștigă popularitate.

Flacăra unui șemineu electric este reală?

Nu, flacăra nu este reală, este creată de lumini LED, dar pare incredibil de realistă. Flacăra din șemineele electrice este creată de lumini LED și un element de oglindă care se rostogolește și reflectă lumina. Luminile LED de lungă durată consumă puțină energie și nu trebuie înlocuite prea des, ele având un timp de funcționare de peste 50.000 de ore. Culoarea flăcării poate fi modificată cu ajutorul unei telecomande, iar decorul interior poate fi și el înlocuit în funcție de opțiunile pe care le preferați. Culorile variază de la portocaliul tradițional, la roz, mov și chiar un albastru modern.

șemineu electric

Un șemineu electric poate da căldură?

Răspunsul scurt este da, șemineele electrice produc căldură. Cu toate acestea, există variații. Majoritatea șemineelor ​​electrice au căldură la cerere, ceea ce înseamnă că flăcările pot fi acționate cu sau fără opțiunea de a încălzi aerul. Posibilitatea de a avea flăcări fără căldură face din șemineele electrice o alternativă perfectă la șemineele tradiționale în anotimpurile mai calde sau în climatul cald. Vă puteți bucura de atmosfera unui șemineu pe tot parcursul anului, fără să vă simțiți neplăcut de cald. Majoritatea șemineelor ​​electrice cu căldură la cerere au mai multe setări de căldură, cum ar fi mare, medie sau scăzută. Unele șeminee electrice au termostate incorporate care vor menține o temperatură stabilită în încăpere.

șemineu electric

Șemineul electric este prietenos cu animalele

Sunt șemineele electrice sigure?

Șemineele electrice sunt mai sigure decât orice alt tip de șemineu deoarece nu există foc real. Aceasta înseamnă că nu va putea provoca arsuri și nu există emisii periculoase. Șemineele electrice ramân reci la atingere chiar și atunci când căldura este aprinsă. Puteți instala în siguranță aceste șeminee sub televizor și electronice, cu spațiu liber mai mic decât șemineele pe gaz sau etanol. De asemenea, pot fi instalate în proximitatea materialelor combustibile precum gips-carton sau dulapuri.

Sunt șemineele electrice kitsch-uri?

Șemineele electrice au parcurs un drum lung. Când au apărut prima dată arătau puțin de prost gust și unele modele încă mai sunt! Cu toate acestea, modelele mai noi arată foarte realiste și pot fi confundate cu șeminee cu foc real. De asemenea, aceste focare sunt preferate în stilurile de design interior modern, casual sau minimalist.

Sperăm că informațiile despre șemineele electrice v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee pe energie electrică, precum și sobe și coșuri de fum. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *