Ghiduri, Idei

Idei de design al unui șemineu de la experții Kaminhorn

Omul gospodar își face iarna car și vara... ei bine, șemineu. Acesta este perioada perfectă pentru a începe un astfel de proiect și pentru a instala în siguranță un focar de șemineu și un coș de fum.

Aveți nevoie de puțină inspirație? Vă sugerăm câteva modele de rame de șeminee și alte idei de design inedite pe care echipa noastră le îndrăgește și le recomandă.

#1 Asimetric

Nu lăsați liniaritatea să vă îngrădească imaginația. Un unghi la 45 de grade sau o suprapunere de elemente va face estetica șemineului mai dinamică și va atrage atenția către el, făcând din această zonă un punct de focus central pentru privire.

Ideea Kaminhorn:

#2 Industrial

Vă doriți un șemineu cu aspect nefinisat, înclinat spre un design masculin? Puteți îmbrăca peretele în care este încastrat acesta în plăci metalice de culoare închisă cu îmbinări expuse și detalii industriale. Această aparentă neglijență față de detalii va transforma șemineul într-un adevărat obiect de design nonconformist și impresionant.

#3 Perete fals

Preferatul nostru? Șemineul cu două laturi paralele vitrate, înalt, minimalist și încadrat într-un perete fals. De ce ne place atât de mult? Pentru că focarul de șemineu va deveni un tablou dinamic, un element care va da impresia de delimitare a spațiului, fără a îngrădi în același timp perspectiva vizuală, dar și un punct al locuinței unde toată lumea va vrea să petreacă timpul. Astfel, cu un șemineu poziționat strategic într-o zonă open space puteți îndeplini o multitudine de funcții.

#4 Expus

Știați că masca de șemineu nu este obligatorie? Dacă vă doriți o abordare unică a instalării un focar de șemineu cu lemne, venim cu o propunere inedită: îl puteți așeza pe un bloc de marmură, lângă un perete din cărămidă, instalați coșul de fum potrivit și gata. Veți scuti astfel costurile manoperei și veți limita materialele necesare pentru construcția șemineului. Probabil aceasta este una dintre cele mai ușoare metode de montare a unui focar, însă simplitatea sa o face să fie deosebită.

#5 În exterior

Vă doriți un focar de șemineu pe terasă? Cea mai simplă și la îndemână opțiune este cea a bioșemineelor. Alegeți modelul de șemineu cu bioetanol pe care îl doriți, îl poziționați oriunde și îl puteți chiar muta oricând vă doriți să transformați un anumit spațiu într-o zonă de relaxare. Nu veți fi incomodat de fum, combustibili greu de manevrat, fire electrice și alte detalii care nu sună foarte practic atunci când ne gândim la un foc în grădină sau pe terasă. Flacăra unui șemineu pe bioetanol este însă reală, caldă și plăcută, fără miros deranjant. 

Ideea Kaminhorn:

#6 Soba cu lemne

Și dacă tot vorbeam de focare de șemineu expuse, ce spuneți de o sobă cu lemne? Aceasta va avea un aspect tradițional, cu detalii rustice și se integrează perfect într-un spațiu decorat cu lemn și piatră. Soba cu lemne va transforma focul într-un element natural în locuință și va trimite pe oricine cu gândul la copilărie, casa bunicilor sau zilele de iarnă cu dimineți târzii lângă foc. În plus, soba va încălzi cu ușurință încăperea în care se află.

Ideea Kaminhorn:

#7 Colțul de lectură

Rămânem în zona șemineelor expuse care ne-au cucerit în acest an și vă sugerăm încadrarea acestora într-un design cu băncuțe. Astfel, vă veți putea bucura de aproape de căldura șemineului, făcând din zona în care acesta este poziționat un colțișor confortabil, plăcut și primitor.

#8 Minimalism extrem

Simplu, clar, spațios, luminos, cu ferestre mari și zone aerisite. Vă place cum sună? Atunci vă sugerăm și un focar de șemineu sau o sobă pe lemne care merită toată atenția dumneavoastră și a oaspeților. Pe scurt, lăsați ca focul natural să se transforme într-un spectacol care va atrage privirile și eliminați orice alt elemnt de design care ar putea distrage atenția de la acesta. Veți transforma astfel încăperea într-un spațiu liniștitor și unic.

Ideea Kaminhorn:

#9 Soba sub acoperire

O sobă simplă dar cu aspirații de șemineu? Sigur că da. Dar ideea de a alege o sobă clasică în locul unui focar de șemineu nu va fura deloc din eleganța și finețea acestui obiect decorativ și practic simultan. 

Atenție!

Dacă urmează să construiți un șemineu vă recomandăm să apelați la serviciile unor montatori autorizați și să respectați toate normele de siguranță pentru a vă putea bucura de plăcerea focului în liniște. De asemenea, în ceea ce privește coșul de fum, optați pentru o variantă profesională și certificată și solicitați unui coșar autorizat să facă verificările necesare înainte de punerea în funcțiune a acestuia.

Vă dorim multă inspirație și spor la construit! 

Sperăm că informațiile despre idei de design al unui șemineu v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee pe lemne, gaz, bioetanol sau energie electrică, precum și sobe și coșuri de fum. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *