Ghiduri

Încălzitoarele pentru terasă – tot ce trebuie să știi

Iarna este anotimpul care ne ține tot mai mult în interior, însă frigul nu ar trebui să ne limiteze opțiunile. Adesea, un ceai sau o discuție cu un prieten sunt mai plăcute pe terasă, pe balcon sau în grădină, și mai ales în cazul fumătorilor, această situație are loc în mod frecvent. În acest caz, prezența unui încălzitor în exterior poate face diferența dintr-o experiență relaxantă sau chinuitoare. Dacă evaluați opțiunea de a instala un încălzitor pentru exterior vă recomandăm să citiți acest ghid în continuare.

Cum funcționează un încălzitor de terasă?

Spre deosebire de un focar de șemineu instalat în aer liber, nu trebuie să vă înghesuiți în jurul unui încălzitor de terasă pentru a vă încălzi. Acestea sunt concepute special pentru a radia căldură spre exterior, pentru a ajunge la un număr cât mai mare de persoane. Pentru a genera căldură, încălzitoarele de terasă au diferite surse de combustibil - de obicei propan, curent electric sau gaz.

Unde poate fi folosit un încălzitor de terasă?

Deoarece încălzitoarele cu gaz natural și propan folosesc o flacără deschisă pentru a genera căldură, acestea pot fi utilizate în spații exterioare bine ventilate, cum ar fi terase, balcoane, grădini și verande.

Pentru siguranță, nu utilizați un încălzitor de terasă într-o zonă închisă, cum ar fi o clădire sau un garaj, sau prea aproape de un tavan ori o structură solidă. Folosirea încălzitorului de terasă într-o zonă slab ventilată poate fi un risc de incendiu sau poate duce la sufocare sau otrăvire din cauza fumului toxic de monoxid de carbon. Experții recomandă să păstrați un spațiu liber de cel puțin trei picioare în jurul încălzitorului dvs., dacă nu este specificat altfel de către producător.

Care este cel mai potrivit tip de încălzitor?

Când vine vorba de achiziționarea unui încălzitor de terasă în aer liber, veți alege dintre trei surse principale de combustibil. Nu există o alegere corectă sau greșită, iar fiecare sursă de combustibil are avantajele și dezavantajele sale. Iată câteva informații care vă vor ajuta să alegeți un încălzitor de terasă pentru casa dvs.:

Încălzitoarele de terasa cu propan:

Aceste încălzitoare de terasa funcționează similar cu un grătar cu propan. Sunt cea mai portabilă opțiune de încălzire deoarece combustibilul este furnizat printr-un rezervor metalic de propan. Dar asta înseamnă, de asemenea, că încălzitorul se va opri atunci când nu ai benzină. Pentru un încălzitor de terasă de capacitate medie, o butelie de propan plină de 5 galoane va dura aproximativ 10 ore – așa că planificați-vă în consecință.

Încălzitoarele electrice de terasă:

Fiind singura opțiune fără gaz, încălzitoarele electrice de terasa nu trebuie să fie ventilate, deoarece nu există flacără deschisă. Acest lucru le poate face grozave pentru zone precum balcoanele și verandele acoperite. Deoarece funcționează ca un încălzitor de spațiu, pot fi montate permanent și sub tavan (doar asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice de instalare ale producătorului). Un încălzitor electric va elibera mult mai puțină căldură decât un încălzitor de terasă pe gaz. Dar pentru că este căldură cu infraroșu, se spune că oferă o senzație de căldură mai confortabilă.

Încălzitoarele de terasă cu gaz natural:

La fel ca un grătar pe gaz cu linie directă, o mare parte din atracția unui încălzitor de terasă cu gaz natural provine din faptul că nu veți rămâne niciodată fără combustibil. Deoarece sunt conectate la conducta de gaz natural a casei dvs., aceste încălzitoare sunt cele mai puțin costisitoare de exploatat - dar trebuie să fie instalate de un profesionist. În general, beneficiați de avantajele unui încălzitor cu propan fără să vă chinuiți cu problema rezervoarelor grele de propan. Cu toate acestea, sunt mai puțin portabile.

Sunt încălzitoarele pentru terase sigure?

Când sunt utilizate corect, încălzitoarele de terasă oferă o modalitate sigură de a încălzi spațiile dumneavoastră preferate în aer liber. Dar, ca orice sursă de încălzire a locuinței, pot fi periculoase dacă nu sunt folosite corect. Urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului și nu lăsați niciodată un încălzitor de terasă nesupravegheat.

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că încălzitorul de terasă este utilizat în siguranță:

Oferiți-i spațiu.

În timp, încălzitorul de terasă va genera multă căldură. (De aceea l-ați cumpărat, nu?) Pentru a preveni pericolele de incendiu, păstrați încălzitorul la o distanță sigură de pereți, tavane, mobilier, covor sau orice alt material inflamabil. Experții recomandă să se asigure un spațiu liber de trei picioare în jurul tuturor părților încălzitorului, cu excepția cazului în care producătorul încălzitorului a specificat altfel.

Așezați-l pe o suprafață dreaptă

Utilizați încălzitorul de terasă numai pe o suprafață plană și plană. Plasarea încălzitorului pe o înclinare ar putea face ca acesta să se încline sau să se răstoarne, creând atât un pericol de incendiu, cât și un pericol de arsuri.

Verificați dacă există scurgeri.

Când instalați un încălzitor de terasă cu gaz natural sau propan, efectuați întotdeauna o inspecție amănunțită pentru a vă asigura că nu există scurgeri de gaz. Puteți face acest lucru aplicând o soluție de apă cu săpun la rezervorul de benzină și la racordurile furtunului. Dacă vedeți bule care se ridică din orice puncte de conectare sau miros de gaz, opriți încălzitorul și strângeți conexiunile. Dacă nu puteți opri scurgerea, consultați încălzitorul înainte de ao folosi.

Aprindeți-l în siguranță.

Când aprindeți un încălzitor de terasă pe gaz, urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului. În timp ce majoritatea încălzitoarelor au un buton de aprindere electric, altele vă pot solicita să aprindeți pilotul manual. Dacă da, utilizați o lumânare sau o brichetă pentru grătar care vă permite să porniți flacăra de la o distanță sigură. Dacă nu puteți aprinde imediat arzătorul, opriți încălzitorul și așteptați cel puțin cinci minute. Apoi încercați din nou. Acest lucru va preveni acumularea de gaz, care ar putea duce la o explozie sau o arsură rapidă.
Păstrați un stingător de incendiu în apropiere. Chiar dacă respectați toate măsurile de siguranță, accidentele pot apărea. De aceea, este înțelept să păstrați întotdeauna un stingător în apropiere. Doar asigurați-vă că stingătorul pe care îl cumpărați este de clasa potrivită pentru sursa de combustibil a încălzitorului de terasă (Clasa B pentru gaz; Clasa C pentru electric; sau un stingător multifuncțional pentru ambele).


Urmăriți-l cu atenție.

Nu lăsați niciodată un încălzitor de terasă în funcțiune când nu este supravegheat. Asigurați-vă că țineți copiii și animalele de companie la distanță sigură în orice moment pentru a preveni arsurile. Și evitați să utilizați încălzitorul atunci când vânturile depășesc 10 mile pe oră - încălzitorul ar putea sufla sau flacăra s-ar putea stinge.


Acoperiți-l.

Încălzitoarele de terasă sunt proiectate pentru a fi rezistente la intemperii. Dar, în timp, încălzitorul dumneavoastră poate dezvolta probleme dacă este lăsat afară în bătaia ploii. Depozitarea corectă a încălzitorului atunci când nu este utilizat îl va împiedica să se înfunde cu insecte și resturi și, de asemenea, va preveni rugina. Puteți achiziționa o husă personalizată pentru a vă proteja încălzitorul atunci când nu este utilizat. Și dacă nu îl veți folosi timp de câteva luni, este o idee bună să îl dezasamblați și să depozitați încălzitorul în interior. Doar asigurați-vă că lăsați rezervorul de propan afară. Propanul nu trebuie depozitat niciodată în interior - chiar și într-o magazie sau într-un garaj.

Gama Fuente

Bucurați-vă de căldură chiar și în zilele reci petrecute la exterior cu ajutorul unui încălzitor de terasă. Descoperiți noua colecție de încălzitoare pentru exterior pe gaz natural de la Hitze. Pe lângă designul inedit și elegant, opțiunile moderne și inovatoare se vor potrivi în orice peisaj exterior.

Încălzitorul de grădină pe gaz este o sursă de căldură economică și ecologică. Spre deosebire de încălzitoarele cu combustibil solid sub formă de peleți, cărbune sau lemn, este cu siguranță mai ușor de curățat. Arderea eficientă a gazului nu este asociată cu depunerea de funingine și altfel murdărie. În plus , un încălzitor de grădină pe gaz, chiar și atunci când funcționează la eficiență maximă, nu produce fum, astfel încât poate fi folosit cu succes în aproape orice loc.

Încălzitoarele pe gaz Hitze, datorită construcției lor stabile, sunt perfecte pentru utilizarea pe terase, balcoane, precum și pe teren și în grădină. Arderea eficientă a gazului minimizează frecvența înlocuirii cilindrului. Toate modelele disponibile în oferta noastră se disting prin utilizarea simplă, practic fără întreținere și intuitivă. Încălzitoarele de grădină pe gaz se încălzesc instantaneu, astfel încât nu trebuie să așteptați prea mult pentru a ajunge la nivelul potrivit de confort termic. Alte avantaje includ funcționarea silențioasă și lipsa mirosurilor neplăcute.

Sperăm că informațiile despre încălzitoarele pentru terase v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă gama de încălzitoare pentru exterior Fuente de la Hitze. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Încălzitor Terasă Fuente I

5.599lei6.299lei

Disponibil pe comandă

Încălzitor Terasă Fuente L

7.099lei7.699lei

Ultimul produs în stoc

Încălzitor Terasă Fuente Q

5.599lei6.299lei

Disponibil pe comandă

Încălzitor Terasă Fuente V

5.399lei5.999lei

Disponibil pe comandă

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *