Idei

De ce un șemineu poate fi grozav și vara?

Șemineul este asociat cu serile reci de iarnă, căldura confortabilă din casă după o zi petrecută afară printre fulgi de zăpadă, cabanele la munte și păturile pufoase. Dar dacă luăm frumusețea focului, spectacolul fascinant al flăcărilor, relaxarea pe care o inspiră și plăcerea de a privi culorile vii și eliminăm căldura degajată, ceea ce rămâne este un obiect decorativ impresionant ce se potrivește oricărui anotimp. Iată câteva motive pentru care un șemineu poate fi un motiv de bucurie și pe timpul sezonului cald:

Ambianța

Efectele unui șemineu asupra amabianței unui spațiu sunt bine cunoscute, însă acestea nu sunt valabile doar pe timp de iarnă. Pentru a vă putea relaxa în fața unui foc impresionant, puteți opta pentru șeminee care nu produc căldură sau a căror funcție de încălzire poate fi dezactivată.

De exemplu, un șemineu pe bioetanol are o flacără caldă și plăcută, dar nu influențează în niciun fel temperatura din jurul său. De asemenea, un focar electric poate fi folosit fără a activa funcția de încălzire, fiind astfel doar un obiect decorativ, foarte economic deoarece utilizează doar luminile LED pentru a proiecta imaginea flăcărilor, iar acestea consumă foarte puțină energie electrică.

Astfel, senzația de spațiu confortabil și primitor poate fi obținută și în serile de iarnă, în casă, într-un apartament sau chiar pe terasă. Oaspeții dumneavoastră vor aprecia cu siguranță efectul elegant și modern al unui astfel de șemineu, iar petrecerile cu prietenii sau serile petrecute cu familia vor fi cu mult mai relaxate și mai speciale.

Creșterea valorii proprietății

Șemineu este asociat cu luxul și confortul. Dacă vă doriți ca locuinței dumneavoastră să nu-i lipsească nimic, atunci un șemineu este esențial. Variantele clasice, pe lemne, sunt extrem de apreciate, însă și greu de întreținut. Însă, un șemineu electric sau pe bioetanol va fi cu siguranță admirat de oricine vă trece pragul. Iar dacă intenționați să vindeți locuința, trebuie să știți că prețul acesteia poate crește semnificativ dacă există deja instalat un șemineu, mai ales dacă acesta poate fi folosit și vara.

Stimularea creativității

Imaginea viu colorată și mișcarea lentă și armonioasă a flăcărilor este un stimulent pentru imaginație și invită la desfășurarea unor activități artistice. Dacă aveți nevoie de un imbold pentru a putea crea, fie că vorbim de artă, texte, muzică sau orice alt produs creativ, șemineu vă poate deveni prieten. Pentru a vă putea inspira și pe timpul verii, acesta este ideal pentru a fi folosit pe înserat, când lumina sa va umple încăperea și va crea o atmosferă magică.

Reducerea anxietății

Există studii care arată că focul are capacitatea de a reduce stresul și anxietatea. Privirea acestuia câteva minute pe zi poate avea un efect benefic asupra psihicului uman, deoarece ne pune în conexiune cu sentimentul de siguranță primordial pe care focul îl dădea strămoșilor noștri. Astfel, pentru persoanele care caută moduri de a se relaxa în manieră profundă, un șemineu electric sau pe bioetanol poate fi cu adevărat util.

Decorul impresionant

Nu în ultimul rând, funcția estetică a unui șemineu aprins pe timp de vară poate fi un beneficiu major. Acel ceva inedit, care ne face să percepem focul ca fiind nepotrivit vara, va da senzația de spectacol, nonconformism și extravagant. Astfel, aprinderea focului în șemineu pe timp de vară vă va ajuta să impresionați oaspeții și să decorați locuința într-o manieră originală și cu personalitate.

Sperăm că sfaturile despre utilitatea unui șemineu pe timp de vară v-au fost utile și vă oferim consultanță gratuită pentru a putea găsi produsul perfect pentru locuința dumneavoastră.

Kaminhorn vă oferă o gamă de focare de șeminee și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *