Ghiduri

Șemineul potrivit în funcție de locuință

Șemineele sunt sisteme de încălzire sau obiecte decorative de care oricine ar trebui să se poată bucura, indiferent de zona în care locuiește, de tipul de casă, sau de resursele pe care le are la îndemână. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani au apărut opțiuni alternative pentru șemineul clasic cu lemne, pe bază de combustibili care nu necesită un coș de fum sau care nu produc căldură. Vă prezentăm în continuare opțiunile de șeminee care se potrivesc cel mai bine fiecărui tip de locuință și care sunt avantajele acestora.

Casele și șemineele pe lemne

Începem cu cea mai tradițională variantă a șemineelor, cea pe lemne. Pentru noi nu există dubiu, șemineu pe lemne rămâne cel mai impresionant, plăcut și frumos, iar ambianța pe care acesta o crează nu se compară cu nimic altceva.

Cu toate acestea, șemineul pe lemne este foarte pretențios. Acesta nu poate fi instalat decât în locuințele care pot susține montarea unui coș de fum profesional, care dețin spațiu de depozitare pentru lemne și care sunt suficient de încăpătoare. În plus, un șemineu pe lemne necesită niște modificări importante, o echipă de instalatori profesioniști și o întreținere atentă. Toate aceste aspecte presupun un efort considerabil din partea deținătorului și pot fi inconfortabile. Dar, dacă locuiți la casă, merită să evaluați opțiunea instalării unui șemineu pe lemne - bucuria de a aprinde focul, căldura naturală și ambianța încântătoare vor face ca toate eforturile să fie îndreptățite.

Șemineul pe lemne este ideal mai ales pentru casele la munte, acolo unde rețeaua de gaz nu are acces, iar resursele de lemn sunt mai ușor de găsit. În plus, ce casă la munte ar fi completă fără un foc cu miros de lemn care să ardă în focar?

Apartamentele și șemineele pe gaz

Atunci când vorbim despre apartamente, șemineul pe lemne devine inaccesibil. Blocurile nu permit instalarea unui coș de fum și necesită o soluție alternativă. Aici intervin șemineele pe gaz, care reușesc să producă o cantitate considerabilă de căldură, însă au nevoie doar de o evacuare, care poate fi mult mai ușor instalată. Acestea sunt proiectate să imite aspectul focului pe lemne, însă sunt mai ușor de folosit și nu produc disconfort. Ele elimină necesitatea curățării cenușii sau dezordinea pe care lemnele o pot provoca. Totodată, șemineele pe gaz sunt ușor de pornit și oprit, dar pierd din frumusețea naturală a experienței.

Casele în zone calde și șemineele electrice

Dacă locuiți într-o zonă caldă, dar vă doriți totuși să beneficiați de frumusețea unui șemineu ca obiect decorativ, atunci opțiunea electrică este perfectă. Un astfel de șemineu proiectează focul pe lumini LED și are un aspect modern și impresionant. El poate da căldură, însă funcția de încălzire poate fi activată și dezactivată la fiecare utilizare. Astfel, dacă locuiți la malul mării sau aveți o casă în care petreceți timpul vara, vă puteți bucura de șemineu, însă fără ca acesta să dea căldură. Bineînțeles, în serile reci puteți alege să activați funcția de încălzire și fără a avea nevoie de un coș de fum sau o evacuare, șemineul electric va încălzi cu succes încăperea.

Casele de vacanță și șeminee pe bioetanol

Dacă un șemineu pe lemne sau gaz necesită verificare și întreținere, opțiunea pe bioetanol este opusul acestora. Deloc pretențios, bioetanolul este un combustibil ecologic, ușor de utilizat și comod. Un șemineu pe bioetanol nu dă căldură, nu produce gaze de ardere și este ecologic. Pentru o casă de vacanță, un astfel de șemineu este ideal deoarece el poate fi mutat în orice încăpere, este sigur pentru a fi folosit chiar și în spațiile fără ventilație, poate fi depozitat într-un dulap și nu necesită întreținere. Iar dacă decideți să petreceți timpul pe terasă, balcon sau în grădină, bioșemineul poate fi mutat oriunde și va fi un element decorativ inedit, care se potrivește perfect relaxării și deconectării.

Sperăm că sfaturile despre șemineele și locuințele cărora se potrivesc v-au fost utile și vă oferim consultanță gratuită pentru a putea găsi produsul perfect pentru locuința dumneavoastră.

Kaminhorn vă oferă o gamă largă de focare de șeminee și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *