Idei

Designul modern al șemineelor pe colț: tendințe și inspirație

design șeminee pe colț

Șemineele pe colț au un mare avantaj: ocupă mai puțin spațiu și sunt soluții ideale acolo unde încăperile nu permit instalarea unui șemineu central și voluminos. Însă cum le putem crea un design modern și impresionant? Iată câteva idei  despre tendințele actuale în care veți putea găsi puțină inspirație.

Idei de design pentru șemineele pe colț

#1 Folosiți materiale moderne, cum ar fi oțel inoxidabil sau sticlă.

Rama șemineului este, în general, cea care crează impresia centrală despre designul acestuia. Focarul de șemineu este important și el, tipul de ușă și de sticlă, dimensiunile, însă odată încadrat într-o ramă impresionantă, va căpăta un aspect modern și care va atrage atenția. Din acest motiv, ramele care includ materiale inedite, precum oțel inoxidabil sau un perete de sticlă exact lângă șemineu.

#2 Alegeți o formă geometrică simplă, cum ar fi un cilindru sau un cub.

Minimalismul surprinde întotdeauna și își păstrează încă aspectul modern. Încadrarea unui șemineu într-o ramă simplă, în linii curate și într-o singură culoare de sus până jos, va avea efectul dorit pentru locuințele care vor să impresioneze.

#3 Adăugați un sistem de iluminare minimalist, cum ar fi LED-uri integrate.

Orice obiect rezultă impresionant în lumina potrivită. La fel cum tablourile în muzee au nevoie de o lumină care să le pună în valoare, și șemineul poate deveni centrul atenției unei încăperi dacă lumina cade peste el într-un mod armonios.

#4 Alegeți o culoare neutră, cum ar fi negru sau gri, pentru a se potrivi cu orice decor.

Cel mai adesea decorul modern este asociat cu nuanțele precum negru și gri datorită capacități lor de a fi neutre și totuși spectaculoase în același timp. O astfel de ramă de șemineu se încadrează perfect într-un decor modern și devine centrul atenției unui încăperi, fără a fi țipătoare.

#5 Folosiți o grădină suspendată sau plante artificiale pentru a adăuga un aspect verde şi viu.

Natura este noua tendință. Cu cât mai natural este decorul unei camere, cu atât mai impresionantă este  încăperea. Plantele verzi în contrast cu nuanțele aprinse ale focului devin un adevărat spectacol estetic.

Află mai multe informații despre șeminee, accesoriile necesare și coșurile de fum din articolele noastre de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *