Idei

Idei de înfrumusețare pentru șemineu

idei de înfrumusețare a șemineului

Aveți deja un șemineu dar pare lipsit de personalitate și anost? Puteți încerca unul sau mai multe dintre sfaturile noastre pentru a transforma aspectul șemineului într-un element de design nou și cu mai multă culoare.

idei de înfrumusețare a șemineului

Înlocuiți rama șemineului

Dacă aspectul șemineului nu vă mai place, s-ar putea ca focarul să nu fie de vină, ci rama acestuia. Focarul șemineului este mai complicat de înlocuit, însă rama de șemineu nu este o misiune atât de dificilă. Alegeți un model care să se potrivească designului locuinței și care să nu urmeze un trend prea comun, deoarece s-ar putea să vă obosească în timp și să vă doriți o alta nouă prea curând.

idei de înfrumusețare a șemineului

Adăugați o placă de marmură sau de granit deasupra șemineului

Veți construi astfel un raft elegant, care va completa aspectul șemineului și care poate fi decorat cu obiecte ignifuge, din ceramic, porțelan sau metal. Acest raft va deveni o completare perfectă a șemineului și îi va da un aspect clasic și impresionant.

Vopsiți șemineu într-o culoare contrastantă

Întrebați producătorul focarului dacă acesta poate fi vopsit și dacă da, cu ce tip de vopsea. Alegeți apoi o nuanță contrastantă cu alte elemente decorative din încăpere, precum canapeaua sau covorul. De exemplu, dacă aveți o canapea albă puteți vopsi focarul într-un albastru electric.

Atenție!

Asigurați-vă că vopsirea focarului nu este contraindicată și utilizați doar o vopsea rezistentă la căldură.

Așezați în fața șemineului un paravan special

Pentru a da un aspect elegant și boem șemineului puteți poziționa în fața acestuia un paravan precum cele care erau utilizate pentru focarele deschide în stilul englezesc. Acesta este un truc ieftin și simplu pentru a schimba aspectul șemineului, dar vă garantează și un plus de siguranță dacă aveți copii sau animale de companie.

idei de înfrumusețare a șemineului

Instalați un sistem de iluminare în proximitatea acestuia

Câteva lumini de intensitate mică care să încadreze zona șemineului vor schimba complet ambianța din încăpere și vor atrage atenția asupra acestuia într-un mod discret, elegant și rafinat. La fel ca și în cazul tablourilor dintr-un muzeu, șemineul merită o lumină care să-l pună în valoare. Cel mai bine funcționează lumina caldă, care întregește auriul natural al focului. Puteți utiliza lumini LED poziționate pe tavan, veioze de perete laterale sau lămpi cu picioare înalte. Asigurați-vă că acestea sunt la o distanță suficient de mare de căldura șemineului și că rețeaua electrică nu va fi supraîncălzită de acesta.

Adăugați un sistem de stocare a lemnelor

Fie că aveți un focar de șemineu pe lemne sau pe orice fel de alt combustibil, lemnele vor fi mereu accesoriul perfect pentru imaginea focului. Există diverse opțiuni de a decora zona șemineului cu lemne. Puteți cumpăra un coș special, metalic sau din nuiele, sau puteți construi un raft. Lemnele le puteți achiziționa de la un magazin cu produse de grădinărit pentru a vă asigura că sunt curățate și de dimensiuni aproximativ egale.

Adăugați un set de accesorii pentru șemineu

Pe lângă scopul lor util și practic, accesoriile pentru șeminee pot fi tocmai ceea ce lipsește estetic decorațiunii acestuia. Seturile de vătraie, făraș și lopățică vin în diferite stiluri de design, oferind opțiuni pentru orice preferință.

Citiți mai multe informații despre șeminee și întreținerea acestora în articolele noastre de pe blog.

Sperăm că acest ghid v-a fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *