Sfaturi

3 sfaturi pentru siguranța copiilor lângă șemineu

blank

A avea un șemineu în casă necesită responsabilitate și măsuri de siguranță, mai ales dacă sunt copii în preajmă. Deși șemineul nu este periculos atunci când este utilizat corect, acesta poate reprezinta un risc pentru persoane și locuință. Inspecțiile anuale realizate de profesioniști pot ajuta la prevenirea majorității accidentelor și problemelor la șemineu, dar mai sunt multe lucruri pe care le puteți face. Pentru a vă menține pe dumneavoastră, familia și casa în siguranță, transmiteți copiilor dumneavoastră aceste trei sfaturi privind siguranța atunci când se apropie de șemineu.

#1 Stabiliți limite

Flăcările din șemineu pot provoca arsuri copiilor, dar asta nu înseamnă că ele vor alerga după cei mici și îi vor mușca. În schimb, majoritatea accidentelor cu arsuri de incendiu au loc atunci când copiii se apropie prea mult de foc sau cărbuni încinși. Așadar, pentru a-i proteja pe cei mici, asigurați-vă că le explicați limitele de siguranță. S-ar putea chiar să vă asigurați că există o poartă sau un paravan de siguranță între ei și foc. Nu îi lăsați să alerge și să se joace lângă șemineu și asigurați-vă că înțeleg pericolele la care se expun dacă se apropie prea mult.

#2 Țineți ușa închisă

Asigurați-vă că cei mici înțeleg că atunci când ușile sunt închise nu pot atinge șemineul. Ușile închise îi vor proteja și de eventuale scântei sau cărbuni care pot sări de pe foc. Cu toate acestea, sticla se poate încinge, așa că nu îi lăsați să se apropie sau să atingă focarul de șemineu atunci când focul este aprins.

#3 Oferiți un exemplu bun

Se știe că cei mici urmează exemplul adulților din jurul lor. Așadar, dacă vă văd că vă jucați cu focul, probabil că vor face același lucru. Prin urmare, este important să dați un exemplu bun și să practicați aceleași măsuri de siguranță pe care le predicați. De exemplu, dacă utilizați fluide de pornire pentru șemineu, asigurați-vă că le utilizați corect și cu înțelepciune. Nu folosiți niciodată în exces lichidul și păstrați-l cât mai departe de șemineu atunci când nu îl utilizați. Lucruri mici de felul acesta vă vor ajuta să vă protejați pe dumneavoastră și pe copiii dvs. în timp ce vă bucurați de un foc confortabil.

Sperăm că sfaturile despre cum puteți proteja copii de pericolul șemineului v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă de coșuri de fum și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *