Sfaturi

Cum trebuie întreținut coșul de fum pe timp de vară?

personalizarea coșului de fum

Majoritatea proprietarilor de case nu folosesc și nici măcar nu se gândesc la șemineele lor în timpul verii, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ignorați coșul de fum. De fapt, acesta este cel mai bun moment pentru a investi în întreținerea și modernizarea coșurilor de fum și pentru a vă asigura că sistemul dumneavoastră este pregătit pentru vremea mai rece.

Vă încurajăm să rezervați acum lucrările pentru șemineu, coș de fum și zidărie. Dacă lăsați aceste lucruri până în toamnă, există o perioadă de așteptare de 6-8 săptămâni pentru a obține o programare, timp în care nu vă veți putea bucura de frumusețea focului din șemineu în siguranță.

Acum este momentul să vă gândiți la întreținerea coșului de fum. Următorul ghid oferă câteva sfaturi pentru a avea grijă de coșul de fum în această vară.

1. Programați o inspecție

Pe timpul iernii, pe pereții coșului de fum se pot acumula funingine și alte reziduuri. Aceste produse secundare ale arderii pot fi foarte inflamabile și pot declanșa incendii doar cu o scânteie. În același timp, neefind folosit, hornul poate deveni casă pentru păsările care caută să-și facă cuib, sau poate fi obturat de frunze uscate prinse în pânze de păianjen. Un coșar profesionist poate identifica aceste potențiale probleme, curâțănd coșul de fum în mod corespunzător și asigurându-se că este sigur pentru a fi folosit.

1 din 3 incendii se produc din cauza coșurilor de fum necurățate la timp sau defecte. Află mai multe.

Atenție!

Apelați întotdeauna la serviciile unei persoane sau ale unei firme profesioniste și autorizate în domeniul coșurilor de fum pentru montarea și punerea în funcțiune a unui horn. Aceștia vor garanta siguranța utilizării sistemului de evacuare.

2. Curățați șemineul

Șemineul poate păstra mirosul de funingine și fum, mai ales în mijlocul verii, când umiditatea este ridicată. Interiorul focarului poate găzdui și gudron, care reprezintă un pericol atunci când începeți să utilizați din nou șemineul. Dacă observați cenușă și praf excesiv, cel mai bine este să contactați profesioniști pentru serviciul de curățare a coșurilor de fum, care se vor ocupa și de curățarea focarului în mod eficient.

3. Instalați o pălărie pentru coșul de fum

Rolul acestui component este esențial pentru a preveni pătrunderea precipitațiilor în interiorul hornului. Pe timpul verii ploile pot fi foarte abundente, iar apa poate deteriora din interior structura coșului de fum. De asemenea, pălăria de coș de fum va preveni pătrunderea păsărilor, veverițelor sau a frunzelor în interiorul hornului.

Pentru a afla cum puteți alege pălăria potrivită penmtru coșul de fum vă invităm să citiți articolul nostru dedicat.

4. Închideți ușa focarului sau clapeta evacuării

Pentru ca pe timp de vară aerul rece din interiorul casei să nu se piardă pe coșul de fum către exterior, și căldură să pătrundă astfel, vă recomandăm să țineți ușa focarului închisă de tot sau să închideți clapeta de evacuare. Veți economisi astfel din cheltuielile pentru consumul de aer condiționat. Iar dacă aveți un focar fără ușă, puteți acoperi coșul de fum din exterior cu o prelată special concepută. Însă asigurați-vă că nu veți uita de aceasta atunci când veți aprinde prima dată focul în șemineu, deoarece ar putea cauza foarte multe probleme, de la un incendiu până la pătrunderea în locuință a monoxidului de carbon.

Sperăm că sfaturile despre cum puteți întreține coșul de fum pe timp de vară v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă de coșuri de fum și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *