Sfaturi

5 greșeli de evitat la achiziția și instalarea unui șemineu

Alegerea unui model nepotrivit

Lucrul bun despre șeminee este că, odată ce ați găsit modelul potrivit pentru casa dumneavoastră și l-ați instalat corect, vă puteți aștepta la o perioadă lungă și liniștită de utilizare a acestuia. Orice problemă asociată cu șemineele provine de obicei din deciziile luate înainte de a aprinde primul foc. Așadar, scutiți-vă de bătăi de cap și evitați aceste cinci greșeli atunci când cumpărați un șemineu nou:

Alegerea unui model nepotrivit

#1 Alegerea unui model nepotrivit

Fiecare tip de șemineu este proiectat pentru performanțe specifice, așa că asigurați-vă că achiziționați modelul potrivit nevoilor dumneavoastră. Luați în calcul următoarele întrebări:

  • Vă doriți un șemineu decorativ sau un șemineu care să ofere căldură?
  • Cât spațiu ați vrea să încălzească?
  • Îl veți folosi în asociere cu o altă sursă de căldură pentru a economisi sau va fi independent?
  • Locuiți la casă sau la apartament?
  • Puteți instala un coș de fum?
  • Ce tip de combustibil preferați: lemn/peleți (aveți nevoie de spațiu de depozitare), gaz (prețul variază și poate presupune costuri ridicate), electricitate (flacăra nu este naturală), bioetanol (nu poate da căldură)?
  • Ce stil decorativ este preeznt în încăperea în care veți instala șemineul?
  • Sunteți dispus să faceți modificări în locuință pentru a monta șemineul sau preferați să alegeți un model freestanding?

Pentru mai multe informații despre tipurile de șeminee vă recomandăm să citiți articolul nostru dedicat.

Alegerea unui model nepotrivit

#2 Dimensiunea greșită

Nu ați crede că acest lucru se întâmplă des, dar se întâmplă. Motivul este că măsurătorile nu sunt făcute cu precizie înainte de achiziție. Este foarte important să calculați dimensiunea pe care trebuie să o aibă focarul șemineului și rama acestuia (dacă este cazul).

De asemenea, dacă vreți să îl puteți folosi pentru funcția de încălzire, trebuie să calculați dimensiunile încăperii pentru a putea alege puterea termică potrivită. Dacă valoarea puterii termice este prea mare veți irosi energie, iar dacă este prea mică șemineul nu va face față și nu va încălzi aerul din cameră.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este poziționarea sticlei. De exemplu, dacă vă doriți un focar pe colț, atunci pe ce parte va trebui să se deschidă pentru a-l putea alimenta și curăța cu ușurință? Sau din ce unghi al încăperii veți vrea să se vadă cel mai bine flacăra?

Alegerea unui model nepotrivit

#3 Folosirea improvizațiilor

În momentul în care decideți să instalați un șemineu, improvizațiile sunt principalul lucru pe care nu trebuie să-l faceți! Acestea pot pune în pericol siguranța locuinței și familiei dumneavoastră. Folosiți doar materiale profesionale și certificate și urmați instrucțiunile din manualul de la producător. De asemenea, asigurați-vă că hornul este unul corespunzător și sigur. Dacă aveți un coș de fum vechi sau improvizat este foarte important să-l înlocuiți cu unul profesional, pentru a vă garanta o utilizare în siguranță și pentru a putea beneficia de garanția șemineului.

Alegerea unui model nepotrivit

#4 Montarea de către persoane neautorizate

Șemineul și coșul de fum trebuie să fie instalate, verificate și curățate doar de către persoane autorizate. Apelați întotdeauna la serviciile unui profesionist. Chiar dacă costurile sunt mai mari, în final, un eventual dezastru precum un incendiu sau pătrunderea monoxidului de carbon în locuință, sunt motive pentru care nu merită să riscați.

Alegerea unui model nepotrivit

#5 Înlocuirea necorespunzătoare a șemineului vechi

Dacă vă doriți să înlocuiți focarul de șemineu cu un altul nou, nu va fi nevoie să țineți cont doar de dimensiunile acestuia. Trebuie să vă asigurați că focarul nou va fi compatibil cu hornul sau ventilația existente. Coșul de fum trebuie să fie potrivit atât ca dimensiune, cât și a material și înălțime, pentru a putea evacua în siguranță gazele.

Sperăm că sfaturile despre greșelile pe care le puteți face când vine vorba de șeminee v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă de focare de șeminee și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *