Sfaturi

Cum să îți pregătești casa pentru curățarea coșului de fum

Focul confortabil de care vă bucurați iarna este o plăcere care trimite doar către relaxare și lipsă de griji, dar realitatea este că întreținerea continuă a coșului de fum este esențială. Pe lângă inspecțiile anuale ale coșului de fum, este necesară curățarea de rutină a coșului de fum pentru a garanta siguranța locuinței. Coșurile murdare provoacă mii de incendii de locuințe în fiecare an. Mai jos veți regăsi câteva sfaturi pentru cum să vă pregătiți înainte de a primi vizita unui coșar.

Asigurați-vă că șemineul este rece

Înainte să sosească expertul în curățarea coșurilor, asigurați-vă că au trecut cel puțin 24 până la 48 de ore de la stingerea ultimului foc. Zidăria interioară trebuie să se răcească. Dacă doriți ca cenușa dvs. să fie reciclată pentru grădina dvs., scoateți cenușa înainte să sosească coșarul. În caz contrar, cenușa va fi eliminată. Pentru ca un coșar să efectueze lucrarea, șemineul trebuie să fie rece la atingere.

Îndepărtați accesoriile și curățați focarul

Va ajuta dacă focarul este gol înainte de sosirea coșarului. Buștenii rămași trebuie să fie complet răciți și îndepărtați împreună cu grătarul și uneltele pentru șemineu. Dacă există decorațiuni pe șemineu, îndepărtați-le.

Lăsați liber spațiul de lângă șemineu

Faceți o cale neobstrucționată de la ușă la șemineu, care să fie suficient de largă astfel încât coșarul să poată transporta echipamentul care urmează să fie utilizat pentru procedurile de curățare sau inspecție a coșului de fum. Îndepărtați pericolele de împiedicare, cum ar fi jucăriile, mobilierul etc. De asemenea, mobila trebuie trasă departe de zonă.

Mutați decorațiunile de pe masca de șemineu

Masca șemineului este întregul cadru care înconjoară focarul șemineului, deși cei mai mulți oameni consideră că masca este raftul de deasupra vetrei. Dacă aveți decorațiuni pe raftul de pe șemineu, cel mai bine este să le îndepărtați, astfel încât să nu fie dărâmate accidental în timp ce coșarul își face treaba.

Acoperiți mobilierul din încăpere

Coșarii profesioniști sunt atenți la a nu murdări încăperea și au diferite metode pentru a împiedica mizeria de la coșul de fum să intre în interiorul casei. Este totuși o idee bună să acoperiți mobilierul din apropiere ca măsură de protecție împotriva particulelor de funingine, prafului și reziduurilor de creozot care se pot ridica în aer.

Aveți grijă de animalele de companie

Dacă aveți animale de companie în casă care ar putea mușca sau ar putea interfera într-un fel cu munca coșarului, mutați-le undeva unde să fie în siguranță și departe de zona respectivă.

Pregătiți întrebările din timp

Dacă doriți să spuneți tehnicianului de coș de fum despre orice îngrijorări legate de coșul de fum sau șemineu pe care le puteți avea, menționați-le când sosește. De asemenea, fiți pregătit să puneți orice întrebări pe care le puteți avea după o inspecție a coșului de fum și a afla despre orice deteriorare a coșului de fum care există.

Sperăm că informațiile despre pregătirea locuinței înainte de vizita coșarului v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă largă de coșuri de fum profesionale. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *