Ghiduri

Cum se curăță sticla șemineului?

blank

Șemineul aduce căldură și confort în locuință, însă rolul său decorativ este poate cel care cucerește în mod principal. Un șemineu oferă de fiecare dată un spectacol natural, viu și hipnotizant, însă pentru a putea admira focul în întreaga sa frumusețe, sticla șemineului trebuie să fie întotdeauna curată și clară. Vă prezentăm mai jos metode pentru a putea menține sticla șemineului strălucitoare.

Produsele special dedicate

În magazinele de specialitate, în magazinele cu detergenți și chiar în supermarket-uri puteți găsi o gamă variată de produse destinate curățării ferestrei șemineului, sobei sau cuptoarelor. În general, cele mai comune sunt soluțiile în format spray care se pulverizează pe suprafațe ferestrei, se îndepărtează cu o lavetă, insistând cât este necesar pentru a curăța funinginea depusă. În final recomandăm utilizare unor șervețele de hârtie sau chiar a unor pagini de ziar mototolite pentru a curăța urmele de lichid, astfel încât sticla să rămână strălucitoare.

Important!

Atunci când pulverizați produse de curățare aveți grijă ca lichidul sau spuma să nu se prelingă și să ajungă pe rama șemineului. Contactul dintre metal și lichid poate duce la apariția ruginii.

Metodele tradiționale

Pentru toate metodele moderne există mereu și variante tradiționale, utilizate în mod popular. Acestea nu sunt la fel de comode și simple precum utilizarea soluțiilor chimice, spre exemplu, însă sunt alternative potrivite pentru persoanele care doresc poate să nu utilizeze chimicale și substanțe din comerț. Astfel, cea mai utilizată metodă naturală este ștergerea geamului cu cenușă. Se utilizează o bucată încrețită de ziar înmuiată în cenușa din interiorul focarului și se curăță cu aceasta sticla șemineului pe partea interioară pentru a îndepărta funinginea.  

Sistemul de autocurățare

Majoritatea focarelor distribuie de Kaminhorn sunt dotate cu un sistem de autocurățare a sticlei care permite circularea aerului în interior astfel încât să împiedice depunerea funinginei pe fereastră. În același timp, arderea lemnelor în focar cu o flacără mai puternică poate arde și particulele de funingine, însă rămâne totuși necesară o ștergere periodică a sticlei din interior pentru a garanta acea strălucire impecabilă.

Sperăm că informațiile despre curățarea sticlei șemineelor v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee, precum și sobe și coșuri de fum. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *