Ghiduri

Ustensile necesare pentru întreținerea șemineului

blank

Șemineele sunt în primul rând obiecte decorative, și au nevoie de accesorii utile, care să vă faciliteze utilizarea acestuia, dar în același timp să păstreze estetica încăperii. Mai jos am pregătit o listă cu ustensile care nu pot lipsi de lângă șemineu, dar care pot deveni foarte ușor obiecte decorative integrate cu acesta.

Burduful pentru aprinderea focului

Un accesoriu vintage care adaugă un plus de elganță aprinderii focului.

În loc să rămâneți fără suflare în timp ce încercați să reaprindeți flăcările prin metoda clasică de a sufla spre foc, puteți utiliza burduful care va face același lucru, dar fără efort. Burduful are două mânere, astfel încât să puteți pompa cu ușurință aer în șemineu și să creșteți flăcările. Duza vă permite să direcționați aerul sub presiune către un anumit loc din șemineu care are nevoie de mai multe flăcări. Acest instrument este extrem de util și adaugă un aspect rustic setului dvs. de ustensile pentru șemineu.

blank

Coș de lemne pentru șemineu

Un șemineu este o piesă centrală de decor în orice cameră ar fi amplasat, iar accesoriile așezate în apropierea acestuia contribuie semnificativ la completarea designului. De cele mai multe ori lângă șemineu este dedicată o zonă așezării lemnelor de foc, fie că sunt strict decorative sau chiar cele folosite pentru a aprinde focul. Un coș pentru lemne este estetic, dar și util, pentru a păstra prdinea sau chiar pentru a transporta mai ușor buștenii. 

blank

Vătrai

Acesta este o unealtă metalică în formă de cârlig lung cu care se scoate sau se scormonește jarul din șemineu, având un mâner care vă permite să nu vă ardeți în timpul acestei operațiuni. Vătraiul este important deoarece va fi nevoie să așezați jarul în sobă pentru a adăuga lemne pe foc sau să mutați buștenii fierbinți. Vătraiul este de mare ajutor și în procesul de curățare a cenușii, facilitând adunarea și extragerea resturilor rezultate după ardere.

Clește de cărbuni

Acesta are întrebuințări similare cu cele ale vătraiului, însă este mult mai ușor de folosit în cazul în care trebuie să mutați bucăți mai mari de cărbune sau lemn în interiorul focarului, deoarece poate prinde și ridica cărbunii, în timp ce vătraiul îi poate doar împinge.

Mătura și fărașul

Cele două variante miniaturale ale instrumentelor clasice de curățat casa, mătura și fărașul pentru șemineu, sunt întrebuințate curățării focarului de cenușă. Cu ajutorul acestor două mici ustensile, curățarea șemineului va deveni o joacă, dimensiunile lor mici făcându-le ușor de utilizat chiar și în colțurile interioare ale șemineului.

Există seturi decorative care includ vătraiul, cleștele de cărbuni, mătura și fărășul pe un suport dedicat, transformând astfel toate aceste ustensile într-un accesoriu decorativ pentru zona de lângă șemineu.

blank

Soluția de curățare a sticlei și lavete sau șervețele

Admirarea focului este unul dintre motivele principale pentru care instalăm un șemineu. O sticlă murdară va transforma spectacolul flăcărilor vii într-o experiență dezamăgitoare, iar penru a păstra o sticlă strălucitoare și lipede este necesar să o curățați periodic cu o soluție special dedicată și cu ajutorul unor lavete moi sau a unor șervețele uscate.

Sperăm că informațiile despre ustensilele necesare pentru șeminee v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă largă de ustensile dedicate șemineelor. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *