Ghiduri

Cât consumă un șemineu pe bioetanol?

cât consumă un șemineu pe bioetanol

Dacă vă gândiți să achiziționați un șemineu pe bioetanol dar vă îngrijorează costul combustibilului, vă invităm să citiți articolul acesta pentru a afla cât este de scump bioetanolul pentru șemineu.

Ce factori influențează consumul de bioetanol al șemineului?

Șemineele cu bioetanol sunt adesea integrate în design-uri moderne, sofisticate și sunt asociate cu ideea de costisor, luxos. Însă consumul de combustibil al acestora poate fi gestionat ușor, existând o metodă simplă de a economisi.

Puterea flăcării

Cele mai importante aspecte care influențează costurile unui astfel de foc sunt prețul bioetanolului și cât de larg țineți deschis glisorul casei de combustibil.

Acest glisor poate fi deschis pe un sfert, pe jumătate sau complet. Acest lucru va influența în mod simțitor cantitatea de combustibil utilizată. Dacă glisorul este deschis complet, un litru de bioetanol va arde 3 ore, dacă este deschis pe jumătate va arde 4,5 ore, iar dacă este doar o pătrime, focul va rămâne aprins până la 5 ore.

Flacără completă șemineu bioetanol

Flacără completă

Calitatea combustibilului

Bioetanolul pentru șeminee este disponibil în foarte multe standarde de calitate, însă în general acestea nu afectează modul de ardere al flăcării. Însă, combustibilii mai ieftini sunt adesea mai inflamabili decât produsele de calitate superioară și pot determina adesea un consum mai rapid de combustibil, în acest caz – costurile de funcționare pot crește. Majoritatea șemineelor ​​cu bioetanol vor veni cu instrucțiuni privind costurile generale ale combustibilului.

Dimensiunea șemineului

Cea mai directă influență asupra costului pentru combustibil este dimensiunea canalului pentru flacără. Cu cât acesta este mai lung și mai larg, cu atât flacăra va fi mai mare și implicit cantitatea de combustibil arsă va crește. 

Deși poate părea un inconvenient, cu cât flacăra este mai mare cu atât va crea mai multă căldură și mai mult confort. Însă, pentru a economisi bani, cele mai eficiente sunt șemineele cu o capacitate cuprinsă între 1,5 și 3 litri.

Cât costă bioetanolul?

Prețul unui litru de bioetanol variază în funcție de calitate, producător și comerciant. În general se pot găsi opțiuni între 18 lei și 30 de lei. Bioetanolul este un tip de combustibil care cumpărat în cantități mai mari vă poate aduce reduceri de costuri. Comercianții propun adesea pachete care scad prețul/litru dacă achiziționați mai mult.

Să luăm exemplul șemineului Simplefire Frame 900. Capacitatea acestuia este de un litru de bioetanol, iar flacăra durează până la 3 ore cu glisorul complet deschis. Dacă un litru de bioetanol este în medie 20 de lei, atunci puteți menține flacăra prinsă la un sfert din puterea ei, cu un litru de combustibil, timp de 5 ore.*

Dacă țineți flacăra aprinsă pentru o oră în fiecare zi timp de o lună (30 de zile) la jumătate din capacitate, veți cheltui 4,5 lei/oră. Asta înseamnă un cost mediu de 135 de lei pe lună.*

*aceste cifre pot varia în dependență de diferiți factori. Vă rugăm să luați în calcul faptul că datele sunt estimative.

Însă poate mai important decât prețul este faptul că aprinzând un șemineu bioecologic faci o alegere sustenabilă. Bioetanolul este un combustibil regenerabil, obținut din deșeuri naturale, care nu emană substanțe toxice și nu poluează. Astfel, optând pentru un șemineu pe bioetanol nu îți salvezi doar economiile, ci salvezi și planeta.

Sperăm că informațiile despre costurile combustibilului pentru un șemineu cu bioetanol v-au fost utile. 

Kaminhorn vă oferă o gamă largă de șeminee cu bioetanol, în diferite modele, dimensiuni și culori. Livrăm șemineele rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *