Ghiduri

Cele mai recente inovații din domeniul șemineelor

inovații șeminee

Evoluția tehnologiei, interesul tot mai mare pentru opțiuni ecologice, nevoia de a economisi, dar și căutarea flăcărilor perfecte care să imite cât mai bine focul natural au adus în ultimii ani diverse noutăți pe piața de șeminee. Acum opțiunile nu se mai rezumă la clasicele focare pe lemne sau la șemineele electrice kitschoase, ci includ o varietate mare de șeminee pe diverse  tipuri de combustibil, potrivite chiar și pentru cei care locuiesc la apartament. Iată câteva dintre inovațiile de care ne bucurăm în prezent la capitolul șeminee:

Șeminee cu bioetanol:

Șemineele cu bioetanol sau bioșemineele sunt sunt cele mai ecologice opțiuni prezente în momentul de față pe piață și funcționează cu bioetanol, o sursă de energie regenerabilă. Acestea nu produc căldură, dar sunt obiecte decorative foarte moderne și impresionante, fiind produse într-o varietate mare de design-uri și modele. Ele sunt ușor de instalat și de utilizat și pot fi poziționate oriunde în locuință, chiar și în apartamente sau încăperi care nu au o aerisire. Nu produc gaze toxice și nu necesită un coș de fum, ceea ce le face extrem de practice și ideale chiar și pentru terasă sau grădină.

inovații șeminee

Șeminee electrice realiste:

Cele mai moderne variante de șeminee electrice sunt special concepute pentru a oferi o experiență vizuală cât mai autentică. Flăcările LED sunt atent studiate pentru a imita aspectul focului natural pe lemne, însă ele elimină toate problemele și disconfortul caracteristice șemineelor clasice. Aceste șeminee nu necesită nicio instalație specială și sunt ușor de utilizat. Ele produc flăcări virtuale și căldură, iar unii producători le-au dotat cu tehnologie de efecte sonore, astfel încât acestea să ofere o experiență mult mai autentică. De asemenea, funcția de încălzire poate fi dezactivată, șemineul rămânând un obiect decorativ impresionant chiar și pe timpul verii.

Șeminee cu aer cald:

Aceste șeminee utilizează un sistem de ventilație pentru a distribui căldura în întreaga încăpere. Ele sunt eficiente din punct de vedere energetic și, deoarece nu produc fum, nu necesită un horn.

Șeminee cu sticlă securizată:

Acestea sunt șeminee care au un front din sticlă securizată, ceea ce permite o vizualizare mai bună a flăcărilor și oferă un aspect modern și elegant. Această îmbunătățire face ca șemineele să fie mai sigure și mai eficiente, reținând mai bine căldura în interior. În plus, rolul estetic al acestui tip de sticlă este cu adevărat un beneficiu.

inovații șeminee

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai recente inovații din domeniul șemineelor. Cu siguranță, în viitor, vom vedea și alte inovații interesante care vor face ca șemineele să fie și mai ușor de utilizat și mai eficiente din punct de vedere energetic.

Sperăm că informațiile despre inovațiile din domeniul șemineelor v-au fost de folos. La Kaminhorn găsiți o gamă foarte variată de șeminee moderne și de actualitate, produse în Europa la cele mai înalte standarde de calitate.

Află mai multe informații despre șeminee, accesoriile necesare și coșurile de fum din articolele noastre de pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *