Ghiduri

De ce să investești într-un coș de fum profesional?

Una dintre cele mai importante componente ale unei case este coșul de fum. Acesta poate face diferența între o locuință sigură și confortabilă și una expusă riscului de incendiu care poate apărea mai ales în sezonul rece. Pentru a înțelege de ce uneori este vitală investirea unor sume de bani mai consistente într-un coș de fum nou și sigur, v-am pregătit o listă de avantaje pe care le aduc cu sine modelele profesionale.

1. Siguranța

Cel mai important motiv pentru care coșul de fum trebuie să fie ales cu grijă este siguranța familiei și locuinței dumneavoastră. Alte aspecte precum design-ul devin total irelevante atunci când casa poate lua foc din cauza unui horn problematic. Un coș de fum profesional este:

  • izolat termic pentru a rezista la temperaturi medii de 400-600°C, cu capacitatea de a suporta 1000°C pentru o perioadă de 30/90 de minute. Astfel, în cazul auto-aprinderii, temperatura nu va fi transferată în exterior cauzând un incendiu extins;
  • tratat pentru a rezista la acțiunea acizilor corozivi, care, depunându-se treptat pe interiorul coșului de fum în urma procesului de ardere, pot fisura hornul și să provoace probleme precum tirajul fals;
  • solid, pentru a nu permite infiltrarea apei, a nu se fisura și a nu se prăbuși. În cazul coșurilor de fum ceramice, de exemplu, pot apărea fisuri la îmbinările cărămizilor, ceea ce duce la un tiraj ineficient și poate cauza pătrunderea în locuință a monoxidului de carbon (gaz ce poate cauza decesul persoanelor și animalelor din locuință);
  • testat și certificat la nivel european pentru a corespunde standardelor internaționale de calitate și siguranță. Marcajul CE este un indicator esențial al calității unui coș de fum și o garanție a utilizării fără probleme.

2.  Eficiența

Rolul coșului de fum nu este decorativ, este unul strict practic și trebuie tratat ca atare. Un coș de fum este instalat pentru a putea evacua eficient și în siguranță gazele de ardere de la șemineu, soba sau centrala care folosesc combustibil solid. Astfel, în momentul alegerii unui coș de fum este esențială evaluarea capacității acestuia de a îndeplini rolul cât mai bine. În plus, trebuie să țineți cont că un horn impactează în mod direct funcționarea sistemului de încălzire. 

  • un coș de fum subdimensionat, care este mult prea mic pentru sursa de căldură, nu va face față și nu va elimina complet gazele de ardere;
  • un coș de fum supradimensionat va pierde căldură și va duce la un consum de combustibil inutil și păgubos.

Coșurile de fum profesionale sunt extrem de adaptabile pentru a oferi soluțiile ideale pentru fiecare caz în parte. Acestea au o înălțime adaptabilă din jumătate în jumătate de metru, diametrul personalizabil și, în unele cazuri, forma ușor maleabilă pentru a putea fi accesibil în locuri mai dificile.

3. Garanția

Un produs profesional va fi garantat de către producător. În cazul coșurilor de fum, dacă acestea sunt montate de către o persoană autorizată și sunt întreținute corespunzător, adică verificate și curățate anual de un profesionist, ele pot primi garanție de până la 30 de ani. O perioadă similară cu garanția unei locuințe noi, 30 de ani de utilizare fără probleme înseamnă o investiție cu adevărat rentabilă.

4. Bonus: designul

Chiar dacă aspectul estetic al coșului de fum devine relevant abia după ce acesta a îndeplinit toate criteriile de mai sus, el poate face diferența. În cazul clădirilor noi, un coș de fum inestetic poate strica întregul aspect. Hornurile profesionale sunt proiectate pentru a se integra în diferite tipuri de design exterior, sunt personalizabile în ceea ce privește culoarea și pot fi moderne și minimaliste, sau clasice, imitând aspectul unui coș de fum din cărămidă. Ideale și pentru a restaura în siguranță clădiri istorice, pentru spații industriale sau pur și simplu pentru locuințe actuale, coșurile de fum profesionale sunt gândite pentru a se integra în peisajul rural sau urban român.

Sperăm că informațiile despre coșurile de fum profesionale v-au fost utile.

Kaminhorn vă oferă o gamă foarte variată de coșuri de fum produse în România la standarde de calitate europene. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *