Ghiduri

5 motive pentru care orice casă are nevoie de un șemineu

Iernile în România pot fi destul de lipsite de culoare și foarte reci, însă locuințele românilor nu trebuie să reflecte asta. V-am pregătit astăzi o scurtă listă cu cele mai importante motive care stau în spatele deciziei de a instala un șemineu. Pe lângă plăcerea și bucuria de a petrece momente alături de cei dragi în fața focului, există și câteva considerente practice pentru care orice locuință și orice familie merită un șemineu.

1. Ambianță

Un șemineu adaugă o notă specială de eleganță și rafinament oricărei locuințe. Puține lucruri sunt la fel de reconfortante și liniștitoare într-o seară rece de iarnă (sau o zi!) precum un foc care arde domol în șemineu. Focul ne fascinează și ne relaxează mintea, fiind un element primordial care ne pune în contact cu natura și esența a tot ceea ce ne înconjoară. Focul este dinamic, colorat și hipnotic, iar prezența unui șemineu în orice încăpere transformă spațiul respectiv într-o oază de confort și calm. Dacă o cameră vi se pare rece și neprimitoare, adăugați un șemineu și veți vedea cum toți membrii familiei se vor aduna în jurul său, chiar și animalele de companie. 

Capacitatea unui șemineu de a modifica ambianța este atât de celebră încât vom întâlni șeminee oriunde în lume, chiar și în țările mai calde, deoarece ele nu sunt utilizate doar pentru căldură, ci pentru efectul lor de relaxare. Șemineele sunt adesea instalate în hoteluri și restaurante pentru a da senzația de confort vizitatorilor și pentru a adăuga un plus de eleganță spațiului.

2. Căldură suplimentară

Șemineul este o sursă de căldură suplimentară cele deja existente care încălzește întreaga casă. Șemineul în general poate produce căldură pentru încăperea în care se află și nu prea are impact în restul locuinței. Astfel, poate părea că două surse de căldură nu vor face decât să consume mai multe resurse. Însă acest lucru este greșit. Șemineul vă ajută să economisiți din cheltuielile pentru încălzire în mod vizibil dacă este utilizat constant. Cum? În general un șemineu este instalat în camera de zi, ia el va încălzi această încăpere cu mult peste celelalte. Dacă membrii familiei se adună în camera de zi în fiecare după-amiază sau seară și petrec timp acolo, temperatura din restul locuinței poate fi scăzută, astfel încât sursa principală de căldură va consuma mai puțin gaz. 

3. Încălzire pe zone

Existând atât de multe modele și opțiuni de șeminee, puteți alege să instalați unul în încăperea în care petreceți cel mai mult timp. Fie că vă place să stați în bucătărie sau în garaj, instalarea unui șemineu vă va permite să încălziți doar spațiul respectiv atunci când în restul casei nu este nevoie de căldură. De exemplu, în zilele mai reci de toamnă poate nu simțiți nevoia să încălziți întreaga casă și să consumați o cantitate mare de combustibil inutil, dar petreceți timp în camera de zi și ați aprecia confortul căldurii în locul respectiv. 

4. Design

La  început, șemineele erau doar surse de căldură. Astăzi, ele sunt, de asemenea, obiecte decorative iubite de întreaga planetă, de designerii de interioare, de arhitecți și de proprietarii de locuințe. Fie că focul este aprins sau nu, șemineul este asociat oricum cu un decor sofisticat, premium, elegant. Diversitatea imensă de modele de șeminee cu estetici mai moderne sau mai tradiționale, minimaliste sau maximaliste, colorate sau discrete, extravagante sau clasice, permite ca orice spațiu să poată găsi șemineul potrivit. Astfel, „joaca” de a identifica șemineul și rama perfecte este esențială în momentul proiectării designului unei locuințe și chiar și a unui spațiu din HoReCa.

5. Creșterea valorii locuinței

Da, un lucru deja cunoscut printre investitori și designerii de interior este că un șemineu poate ridica valoarea unei locuințe. Acesta este un plus atunci când este realizat bine și mai ales în cazul șemineelor pe lemne care au și un coș de fum profesional, prezența sa nu va fi ignorată de către potențiali cumpărători ai locuinței. 

Când spunem orice casă, ne referim chiar la orice casă

Chiar și pentru apartamente sau locuințe care nu permit instalarea unui șemineu pe lemne, există soluții. Șemineul trebuie să fie accesibil tuturor, iar pentru a afla ce focar poți instala într-un apartament puteți citi articolul nostru dedicat de pe blog.

Sperăm că informațiile despre motivele pentru a instala un șemineu v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă foarte variată de șeminee, pe lemne, gaz, bioetanol sua electricitate. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *