Ghiduri

Importanța coșului de fum profesional pentru șemineu

Importanța coșului de fum profesional pentru șemineu

Coșul de fum este o componentă foarte importantă a instalației de încălzire, deoarece are rolul de a evacua gazele rezultate în urma procesului de ardere care pot fi periculoase pentru sănătatea persoanelor ce le inhalează. Astfel, de funcționarea corespunzătoare a coșului de fum depinde chiar viața utilizatorilor sistemului de încălzire.

Importanța coșului de fum potrivit 

Instalațiile de încălzire care necesită montarea unui coș de fum sunt multiple:

  • centrale pe lemne, peleți sau gaz;
  • sobe pe lemne, peleți sau gaz;
  • șeminee pe lemne, peleți sau gaz.

În funcție de caracteristicile sursei de căldură pentru care ați optat și ale spațiului unde va fi instalat coșul de fum, veți alege și hornul potrivit. Apelați la recomandările unui profesionist care vă poate oferi cea mai sigură și eficientă soluție personalizată pentru dumneavoastră.

Coșul de fum pentru șemineu

  • În cazul șemineelor, unul dintre cele mai importante elemente este focarul. Diametrul coșului de fum trebuie să aibă cel puțin aceeași dimensiune ca diametrul focarului;
  • Dacă montați un coș de fum subdimensionat șemineului dumneavoastră, evacuarea gazelor se va produce ineficient, existând chiar riscul ca acestea să se întoarcă în locuință, provocând intoxicarea persoanelor din interior;
  • Un coș de fum supradimensionat va pierde foarte ușor căldura, conducând astfel la o utilizare excesivă a combustibilului. Veți utiliza astfel mai mult combustibil pentru a menține căldura, ceea ce înseamnă risipa materiei prime și implicit o creștere inutilă a costurilor pentru aceasta.

Atenție!

Este importantă montarea unui coș de fum potrivit pentru sursa de căldură, compatibil cu aceasta atât din punct de vedere a combustibilului utilizat, cât și a dimensiunilor.

Kaminhorn vă pune la dispoziție sisteme profesionale de coșuri de fum, certificate la nivelul Uniunii Europene. Verificați oferta noastră pe site.

Citiți mai multe informații despre coșurile de fum și întreținerea acestora în articolele noastre de pe blog.

Sperăm că acest ghid v-a fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.a

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *