Idei

Șemineu în bucătărie: avantaje și idei creative de amenajare

șemineu în bucătărie

Căldura și confortul unui șemineu nu aparțin doar camerei de zi sau dormitorului, ci sunt cu adevărat plăcute atât în  bucătărie, cât și într-o baie spațioasă. În cazul persoanelor pasionate de gătit sau care iubesc să petreacă timpul în bucătărie, șemineul poate fi o sursă de inspirație și un element care va aduce un plus de culoare și personalitate încăperii. V-am pregătit astăzi o serie de  motive pentru care puteți evalua instalarea unui șemineu în bucătărie, dar și idei pentru decorul acestuia.

Avantajele unui șemineu în bucătărie

Sursă de căldură suplimentară 

Imaginați-vă diminețile reci de iarnă când beți cafeaua și pregătiți micul dejun în bucătărie, cu fulgii de nea alergând la ferestre. Acum adăugați căldura unui șemineu, care face ca bucătăria să fie cel mai primitor loc din locuință și care va atrage ca un magnet restul membrilor ai familiei. În plus, chiar și în serile de toamnă, când încă nu este suficient de frig pentru a porni încălzirea pentru toată locuința, gătitul și luarea mesei pot fi făcute la căldura confortabilă a șemineului. Acesta va rămâne o sursă de căldură suplimentară și independentă de rețeaua de încălzire.

Economie  

În plus față de încălzirea suplimentară, un șemineu în bucătărie poate ajuta la economisirea cheltuielilor pentru încălzire. Recomandarea noastră este întotdeauna aceea de a monta șemineul în încăperea în care petreceți cel mai mult timp zilnic, pentru ca astfel să reduceți temperatura în restul locuinței și să economisiți cheltuielile pentru sursa principală de încălzire. Astfel, economisiți bani în timp ce vă bucurați de căldura unui șemineu care să vă însoțească în timp ce gătiți sau luați masa alături de cei dragi.

Design deosebit 

Bucătăriile sunt adesea spațiul unde multe persoane aleg să petreacă timpul, chiar și invitații care vă trec pragul. Mirosul prăjiturilor în cuptor, mâncarea care se gătește încet pe aragaz, masa care adună pe toată lumea în jurul său, toate acestea pot fi în mod magic completate de aspectul inedit al un șemineu. Fiind mai puțin întâlnit în bucătării, acest obiect decorativ poate deveni un element de design cu personalitate și elegant, fără a fi banal. 

Idei creative de amenajare a șemineului în bucătărie

Completarea mobilierului din bucătărie

Bucătăria este deja un spațiu care necesită multe elemente, mai mult practice decât decorative. Pe lângă electrocasnice și spațiul de depozitare, bucătăria merită un obiect care să aducă doar design și confort. Cu toate acestea, recomandăm ca șemineul să fie integrat în designul încăperii și să urmeze stilul decorativ al acesteia. Dacă aveți o bucătărie rustică puteți modifica podeaua din fața șemineului, pavând-o cu piatră și puteți adăuga lemne de foc lângă acesta. Dacă aveți un design modern, atunci încadrați șemineul într-o ramă care să conțină inox sau sticlă, minimalistă și monocoloră.

Utilizarea șemineului pentru gătit 

O alternativă foarte îndrăgită de designerii de interior este soba din fontă. Aceasta aduce confortul unui șemineu, însă aduce un mare avantaj: există modele cu plită care pot fi folosite pentru gătit. Puteți coace dovleci, preji scrijele și prepara cele mai rustice și tradiționale preparate, care să vă aducă aminte de copilăria la bunici. În plus, pentru o bucătărie rustică și cu aspect primitor, o astfel de sobă poate fi tocmai obiectul decorativ care vă lipsea.

Amenajarea zonei de relaxare în apropierea șemineului

Dacă spațiul permite, puteți amenaja o zonă de relaxare în apropierea șemineului, astfel încât să puteți savura o cană de ceai cald sau un pahar de vin în timp ce admirați spectacolul colorat al flăcărilor.

Sperăm că sfaturile despre amplasarea unui șemineu în bucătărie v-au fost utile și vă oferim consultanță gratuită pentru a putea găsi produsul perfect pentru locuința dumneavoastră.

Kaminhorn vă oferă o gamă de focare de șeminee cu lemne și consultanță gratuită. Livrăm rapid oriunde în țară. Verificați oferta noastră de focare de șeminee pe siteul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *