Sfaturi

De ce să cumperi o sobă pe lemne imediat?

De ce să cumperi o sobă pe lemne imediat?

Scumpirile la gaz și energie electrică au atras după sine îngrijorarea românilor și o nevoie de economisire pentru facturile de încălzire. De ce este soba pe lemne o soluție și ce avantaje prezintă aceasta?

Eficiență și economie

Principalul motiv pentru care tot mai mulți români cumpără sobe pe lemne este cel economic. O sursă de căldură suplimentară și independentă de facturi este cu adevărat utilă în această perioadă. Lemnele, chiar dacă au suferit scumpiri, rămân în continuare un combustibil mai accesibil decât gazul. Avantajul principal al încălzirii pe lemne este acela că plata combustibilului se face înainte de a fi folosit, iar astfel resursele sunt calculate și utilizate în conformitate cu acest aspect, pe când facturile se emit după consum, iar prețurile fluctuează și pot surprinde neplăcut la finalul lunii. Cumpărând lemne într-o cantitate mai mare veți economisi din costurile acestora. 

Strategia cea mai eficientă de a economisi cu ajutorul unei sobe pe lemne este instalarea acesteia în camera în care petreceți cel mai mult timp pe parcursul zilei, în living sau bucătărie, de exemplu. Făcând focul în sobă puteți opri centrala sau reduce temperatura pe o perioadă de timp, economisind astfel din consumul de gaz cu energie electrică. 

Siguranța confortului termic

Situația socio-politică actuală ne ridică fără îndoială câteva semne de întrebare. Războiul de lângă noi, oprirea importului de combustibil din Rusia, măsurile luate de Guvern pentru reducerea consumului de energie, recomandările Uniunii Europene de a economisi gaz și energie electrică, toți acestea sunt indicatori care ne spun că piața energiei este instabilă. În acest caz, singura soluție care rămâne în controlul fiecăruia dintre noi pentru a ne asigura căldura pe timp de iarnă rămân combustibilii solizi. Lemnele și peleții pot fi achiziționate cu o mai mare ușurință, sunt depozitabile în cantități mari și putem avea provizii care să ne garanteze că nu vom îngheța de frig indiferent de situație. 

Ușurința instalării

Știm, cu ceva timp în urmă, când spuneai sobă te gândeai la teracotă, modificări în casă și multă bătaie de cap, întreținere dificilă și spațiu irosit. Astăzi, însă, sobele au fost simplificate într-atât încât au nevoie doar de un colțișor, un suport metalic sau dintr-un material rezistent la foc și un coș de fum. Sobele prefabricate din fontă, oțel și șamotă sunt soluții extrem de simple. Noile modele sunt ușor de instalat, utilizat și curățat, fiind potrivite în orice locuință. Acestea vin gata asamblate și într-o varietate mare de modele și dimensiuni, pentru ca fiecare casă să poată avea soba potrivită.

Multifuncționalitatea

La fel ca soba bunicii, unele modele prefabricate vin cu opțiunea de plită. Puteți prepara alimente sau încălzi apă fără a consuma combustibil suplimentar. Astfel, veți economisi și vă veți bucura de plăcerea mâncării gătite la foc de lemne, a scrijelelor făcute în casă sau a semințelor de dovleac prăjite pe plită, exact ca în copilărie.

Confortul 

O sobă pe lemne nu este doar un obiect practic, ci și un sentiment, o stare de bine și o conexiune cu natura. Aprinderea focului pe lemne are o energie aparte, care ne încarcă emoțional și ne face să apreciem altfel confortul și ceea ce ne oferă natura. Căldura focului și spectacolul acestuia vor atrage toți membrii familiei în preajma sobei, iar frumusețea acesteia o va transforma într-un obiect decorativ îndrăgit de toată lumea.

Sperăm că informațiile despre utilitatea sobelor v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de sobe prefabricate. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *