Sfaturi

De ce trebuie să consideri schimbarea coșului de fum?

De ce să schimbi coșul de fum

„Oare este cazul să schimb coșul de fum?”, „De ce să schimb coșul de fum dacă încă funcționează?”, „Cum îmi dau seama când e momentul să instalez un horn nou?”. Dacă vă găndiți la aceste întrebări vă recomandăm să citiți acest articol pentru a afla mai multe despre cât este de importantă schimbarea la timp a coșului de fum.

Cum ne raportăm la problema înlocuirii coșului de fum?

În cazul hornurilor nu putem apela la principiul „când se strică îl schimb”, deoarece pericolul poate apărea treptat și ne poate lua prin surprindere. Statisticile spun că 1 din 3 incendii din România sunt cauzate de coșurile de fum neconforme sau defecte. Astfel, neverificarea la timp starea hornului și amânarea schimbării acestuia atunci când este nevoie sunt acțiuni ce se pot transforma într-un real risc pentru familia și casa dumneavoastră.

Imagine cu un coș de fum în flăcări și textul mie nu mi se poate întâmpla

Ce scuze nu ar trebui niciodată folosite când vine vorba de schimbarea coșului de fum?

„Mie nu mi se poate întâmpla.” 

„A mers 20 de ani, de ce să îmi facă probleme?” 

„Bunica mea avea un coș de 40 de ani, de ce să îmi fac griji?” 

„Nu este atât de important coșul de fum. Fumul își găsește drumul.” 

„Mai merge și iarna asta, văd eu cum fac.”

„Eu am coș bun bun. E gândit de mine. Recuperez căldura din el.”

„Eu am coș făcut de un meseriaș bun care face de toate.”

Toate aceste afirmații le-am întâlnit de-a lungul timpului și sunt, în general, scuze pentru a masca neglijența. Însă înlocuirea coșului de fum cu unul nou, atunci când este prea vechi sau prezintă forme de uzură, nu poate fi neglijată. Acesta nu este un moft și nici un lucru care poate suferi amânare.

 

Atenție!

Este obligatorie efectuarea periodică a unei evaluări corecte a coșului de fum de către un coșar specializat, de regulă măcăr o dată pe an.

Cum ne dăm seama când trebuie schimbat coșul de fum?

Nu există o formulă standard pentru identificarea momentului cheie în care coșul de fum nu mai este corespunzător.

Vechimea hornului este un factor de pericol. Acesta se deteriorează în timp și uzura îl face mai puțin rezistent. Cum ne dăm seama că hornul devine vechi? Un indiciu poate fi terminarea perioadei de garanție. După încheierea acestei perioade sunt recomandate evaluări mai frecvente pentru a identifica gradul de uzură al hornului.

În cazul în care a avut deja loc un incendiu pe coșul de fum este foarte probabil să fie necesară schimbarea acestuia pentru a putea folosi în siguranță sistemul de încălzire în continuare.

Dacă hornul prezintă urme de uzură, a suferit daune sau nu funcționează corect, apelați la un coșar profesionist pentru a vă îndruma spre decizia cea mai sigură pentru dumneavoastră.

Citiți și ghidul nostru cu sfaturi utile despre coșul de fum

Atenție!

Apelați la serviciile unui profesionist în domeniu pentru a curăța coșul de fum de două ori pe an, mai ales înainte de începerea sezonului rece, efectuând astfel și o verificare mai amănunțită a structurii hornului pentru a stabili dacă este funcțional și sigur.

Coșurile de fum Kaminhorn

Kaminhorn vă vine în ajutor cu oferte personalizate pentru situația dumneavoastră. Fie că vorbim despre reabilitarea coșului de fum existent (tubare interioară cu canal de fum de inox) sau înlocuirea coșului de fum vechi cu un horn profesional, vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi cea mai bună soluție potrivită pentru locuința dumneavoastră.

Sperăm că informațiile despre momentul potrivit pentru schimbarea hornului v-au fost de folos. Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați. Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Mergeți la secțiunea de contact și adresați-ne o întrebare.

Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *