Idei

Stiluri de șeminee pentru casa ta

Doriți să instalați un șemineu nou dar nu vă puteți decide ce stil s-ar potrivi cel mai bine locuinței dumneavoastră? Vă propunem câteva idei de rame și moduri de instalare a șemineului clasice sau moderne, dar care cu siguranță vor aduce un plus de frumusețe oricărei încăperi.

#1 Estetic

Bejul este culoarea preferată a tuturor designerilor de decor interior în ultima perioadă, iar locuințele decorate în această culoare inspiră calm și eleganță. Un șemineu în linii curate, amplasat pe mijlocul încăperii va arăta absolut impresionant.

#2 Supradimensionat

Încadrarea unui șemineu impresionant într-o ramă de dimensiuni mari, într-o nuanță contrastantă, va aduce scoate orice încăpere în evidență, transformând-o în punctul central al casei.

#3 Simplist

Simplu, clar, spațios, luminos, cu ferestre mari și zone aerisite. Vă place cum sună? Atunci vă sugerăm și un focar de șemineu sau o sobă pe lemne care merită toată atenția dumneavoastră și a oaspeților. Pe scurt, lăsați ca focul să se transforme într-un spectacol care va atrage privirile și eliminați orice alt elemnt de design care ar putea distrage atenția de la acesta. Veți transforma astfel încăperea într-un spațiu liniștitor și unic.

#4 Rustic

Ideea de a alege o sobă clasică în locul unui focar de șemineu nu va fura deloc din eleganța și finețea acestui obiect decorativ și practic simultan. 

#5 Interior și exterior

Un șemineu cu două laturi paralele din sticlă poate fi admirat atât din interiorul cât și din exteriorul locuinței, păstrând un contact cu natura exterioară copleșitor de impresionant. 

#6 Suspendat

Pentru un design modern, ușor extravagant, un șemineu suspendat realizat într-o formă geometrică abstractă, va garanta un efect artstic futurist.

#7 Expus

Știați că masca de șemineu nu este obligatorie? Dacă vă doriți o abordare unică a instalării un focar de șemineu cu lemne, venim cu o propunere inedită: îl puteți așeza pe un bloc de marmură, lângă un perete din cărămidă, instalați coșul de fum potrivit și gata. Veți scuti astfel costurile manoperei și veți limita materialele necesare pentru construcția șemineului. Probabil aceasta este una dintre cele mai ușoare metode de montare a unui focar, însă simplitatea sa o face să fie deosebită.

Atenție!

Dacă urmează să construiți un șemineu vă recomandăm să apelați la serviciile unor montatori autorizați și să respectați toate normele de siguranță pentru a vă putea bucura de plăcerea focului în liniște. De asemenea, în ceea ce privește coșul de fum, optați pentru o variantă profesională și certificată și solicitați unui coșar autorizat să facă verificările necesare înainte de punerea în funcțiune a acestuia.

Vă dorim multă inspirație și spor la construit! 

Sperăm că informațiile despre idei de design al unui șemineu v-au fost de folos.

Kaminhorn vă oferă o gamă de șeminee pe lemne, gaz, bioetanol sau energie electrică, precum și sobe și coșuri de fum. Oferim consultanță gratuită și manuale de montaj detaliate, alături de videoclipuri cu instrucțiuni. Livrăm rapid și oriunde în țară. Verificați oferta noastră pe site-ul https://kaminhorn.ro.

Oferim consultanță gratuită clienților noștri. Aveți întrebări? Noi vă răspundem! Lăsați un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *